Een gemarineerde schouderkarbonade met uiensaus is eens iets anders dan een standaard stukje vlees. Probeer het maar eens!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-01-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en snijd deze in grove stukken. Maak een mengsel van de fijngesneden knoflook, gember, 1 eetlepel Brandy, tamarinde pasta, chili vlokken en basterdsuiker.
Bestrooi het vlees met peper en zout en meng de marinade met de schouderkarbonades en laat deze minimaal 1 uur marineren. Hoe langer je deze laat marineren, hoe smaakvoller deze zal zijn.
Je kunt het vlees marineren in de kom, maar je kunt ze ook eventueel in een hersluitbare zak doen.
Pel de ui en snijd deze in (halve) ringen. Verhit boter in een grote bakpan en bak hierin de gemarineerde schouderkarbonades aan beide kanten ongeveer 4 minuten lang.
Voeg dan de uien toe en bak deze nog enkele minuten mee. Blus het geheel af met Brandy en kook totdat de saus is ingedikt tot de gewenste dikte.
Verwijder de stukken gember en serveer de schouderkarbonade met bijvoorbeeld aardappels en broccoli. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.