Zo kies je de juiste pannenset voor in jouw keuken

Een goede pannenset is onmisbaar in elke keuken. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of af en toe een simpele maaltijd bereidt, de juiste pannenset kan het koken leuker en efficiënter maken.

Maar met zoveel opties op de markt, hoe kies je de beste pannenset voor jouw behoeften? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag, en bespreken we ook waarom het belangrijk is om hierbij te overwegen om een koekenpan zonder PFAS te kopen.

Materiaal en warmtegeleiding

Het materiaal van de pannen is van cruciaal belang bij het kiezen van de beste pannenset. De meest voorkomende materialen zijn roestvrij staal, gietijzer, aluminium en koper. Roestvrijstalen pannen zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar hebben mogelijk een minder goede warmtegeleiding. 

Gietijzeren pannen houden de warmte goed vast, maar kunnen zwaar zijn. Aluminium en koper geleiden warmte uitstekend, maar vereisen meestal een anti-aanbaklaag vanwege de reactie met sommige voedingsmiddelen.

Aantal en grootte van de pannen

Het aantal en de grootte van de pannen in een pannenset variëren. Het is belangrijk om een set te kiezen die bij je kookgewoonten past. Als je vaak voor een groot gezin kookt, heb je waarschijnlijk behoefte aan grotere pannen en misschien zelfs een braadpan. Voor individuele maaltijden zijn kleinere pannen handiger. Overweeg ook of je een deksel nodig hebt voor elke pan.

Type kookplaat

Controleer of de pannenset geschikt is voor jouw type kookplaat. Niet alle pannen kunnen op inductie, gas, elektrische of keramische kookplaten worden gebruikt. Zorg ervoor dat de set compatibel is met jouw kookapparatuur.

Anti-aanbaklaag en PFAS-vrije opties

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een pannenset is of deze een anti-aanbaklaag heeft. Anti-aanbaklagen zorgen ervoor dat voedsel niet aan de pan blijft plakken, waardoor koken en schoonmaken gemakkelijker worden. Echter, veel traditionele anti-aanbakpannen bevatten PFAS, chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en het milieu.

Zo kies je de juiste pannenset voor in jouw keuken
Zo kies je de juiste pannenset voor in jouw keuken

Als je op zoek bent naar een gezondere optie, overweeg dan een koekenpan zonder PFAS. Deze pannen zijn gemaakt zonder de schadelijke chemicaliën die in traditionele anti-aanbakpannen voorkomen. Ze bieden nog steeds uitstekende anti-aanbakprestaties en zijn veiliger voor jou en je gezin.

Onderhoud en reiniging

Tenslotte is het belangrijk om te weten hoe je je pannenset moet onderhouden en schoonmaken. Sommige pannen kunnen in de vaatwasser, terwijl andere met de hand moeten worden gewassen. Zorg ervoor dat je de juiste zorginstructies volgt om de levensduur van je pannen te verlengen.

In conclusie, bij het kiezen van de beste pannenset voor jouw keuken, is het van belang om rekening te houden met het materiaal, het aantal en de grootte van de pannen, het type kookplaat, de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag en het budget. Als je gezondheid en het milieu belangrijk voor je zijn, overweeg dan ook een koekenpan zonder PFAS. Met de juiste pannenset kun je niet alleen lekkerder koken, maar ook met meer gemak en plezier. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zo-kies-je-de-juiste-pannenset-voor-in-jouw-keuken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
12 x hamburgers

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.