Zelf vegan wraps maken van chiazaad

Wist jij al dat chiazaad veel positieve eigenschappen heeft? Vegan wraps zijn gemaakt met verschillende soorten glutenvrij meel en daardoor voor vrijwel iedereen geschikt.

Wist jij al dat chiazaad veel positieve eigenschappen heeft? Daarom zie je overal op het internet leuke recepten verschijnen. Als echte fanaten van wraps en de Mexicaanse keuken viel ons oog op tortilla's op basis van chiazaad. 

Ze zijn veganistisch en glutenvrij waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel iedereen. Bovendien heb je geen last van scheurende wraps zodra je ze begint op te rollen. In plaats daarvan creëer je zelf snel en gemakkelijk een aantal soepele wraps die je bewaart in de koelkast. 

Je vindt meer unieke recepten en informatie over bijzonder ingrediënten op HappyHealthy

Ingrediënten voor deze fantastische wraps (6 stuks)

  • 100 gram chiazaad
  • 100 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram sorghum meel
  • 70 gram boekweit grutten of meel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 2 kopjes warm water

Alles klaarzetten om te beginnen met het maken van de wraps

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Plaats het chiazaad in een blender en maal zeer fijn zodat er meel ontstaat. Dat doe je het beste met de hoogste stand op je blender. Laat het meel vervolgens wellen in een kom met ongeveer 300 ml water. Dat duurt een paar minuten. Herhaal dit proces met de boekweit grutten. 

Zo maak je het beslag voor de tortilla's van chiazaad

Je beschikt nu over twee soorten meel. Plaats deze beide in een kom samen met de andere ingrediënten. 

Roer en kneed alles stevig door elkaar tot er een dik, plakkerig en egaal mengsel ontstaat. 

Het maken van wraps op basis van chiazaad

Nu is het tijd om de wraps te vormen en in de oven te bakken. Het beslag is plakkerig, dus het is handig om een speciaal trucje te gebruiken. Leg een bolletje beslag op het bakpapier. Pak vervolgens een tweede stuk papier en druk het beslag hiermee plat. 

Het is overigens niet erg als de wraps iets dikker worden dan de exemplaren die je in de supermarkt koopt. Op de meeste bakplaten is ruimte voor 2 wraps. 

Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en wacht 6 minuten. Draai de wraps om en bak ze nogmaals, ditmaal 5 minuten. Herhaal voor het resterende deeg.

Het enige dat je nu nog nodig hebt is een smaakvolle vulling voor je wraps. De combinaties zijn eindeloos, denk hierbij eens aan tofu en avocado. Eet smakelijk!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-vegan-wraps-maken-van-chiazaad


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.