Zelf een energieke eiwitshake maken

Eiwitshakes zijn snel en makkelijk om te bereiden, voedzaam en handig om mee te nemen.

Een eiwitshake is ideaal om te drinken na het sporten. Naast dat je direct een nieuwe boost met energie krijgt, helpen de eiwitten om spiermassa op te bouwen. Spiermassa zorgt er voor dat je sterker en fitter wordt. 

Ook als je aan het afvallen bent en je spieren wilt behouden of als je vanwege je leeftijd te maken krijgt met minder sterke spieren heb je baat bij een shake op zijn tijd. Tot slot is een eiwitshake de perfecte manier voor vegetariërs en veganisten om toch voldoende eiwitten binnen te krijgen (wel letten op de herkomst van de eiwitten).

Normaal gesproken halen we eiwitten uit vis, vlees en noten. Als je intensief sport of weinig vlees en vis eet, is het echter geen gek idee om voor een eiwitshake te kiezen. Op deze manier krijg je voldoende proteïnes binnen om je spiermassa te laten groeien of te behouden, zonder enorme hoeveelheden kipfilet te hoeven eten. 

Eiwitshakes zijn snel en makkelijk om te bereiden, voedzaam en handig om mee te nemen. Maak ze ’s ochtends klaar en neem ze mee naar de sportschool, je werk of studie.

Mensen die intensief sporten mogen dagelijks een shake drinken. Dit kan ’s ochtends of na het sporten. Voor andere mensen geldt het advies om zo’n twee keer per week een eiwitshake klaar te maken. Meer eiwitten heb je bij een uitgebalanceerd dieet in principe niet nodig. Ben jij je oude vertrouwde recept voor een eiwitshake een beetje zat? Of wil jij van je shake graag een echte traktatie maken? Met het onderstaande recept maak je in een handomdraai een voedzame én overheerlijke proteïne shake klaar voor jezelf en je sportmaatje.

Deze eiwitshake wordt extra lekker doordat er oploskoffie en ijsklontjes aan worden toegevoegd. Zo lijkt je eiwitshake ineens op een ijskoffie. Deze shake is echter een stuk voedzamer – door de eiwitten, de melk en de havermout - dan een ijskoffie. 

Varieer gerust met het type melk dat je voor de shake gebruikt of vervang melk door water als je voor een caloriearme shake wilt kiezen. Ook de geraspte kokos kun je weglaten als je zo min mogelijk calorieën binnen wilt krijgen. Uiteraard kun je ook voor cafeïne vrije oploskoffie kiezen.

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

  • 60 gram eiwitpoeder, bij voorkeur met vanillesmaak
  • 400 ml melk, dit mag ook kokosmelk of amandelmelk zijn
  • 40 gram havermout
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • IJsklontjes
  • Geraspte kokos

Kookgerei nodig:

  • Blender
  • Groot glas om de proteïne shake in te serveren

Stap 1:
Gooi het eiwitpoeder, melk, havermout, oploskoffie en ijsklontjes bij elkaar in de blender. Meng tot een glad geheel.

Stap 2:
Garneer het glas met wat geraspte kokos.

Stap 3:
De proteïne shake is klaar om op te drinken. De shake geeft je – mede dankzij de oploskoffie – een echte energie boost in de ochtend of na het sporten. Je kunt de eiwitshake natuurlijk ook drinken tijdens een lange dag op kantoor of de campus. Door de ijsklontjes is de shake lekker fris en het ideale oppeppertje wanneer jij dat maar nodig hebt.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-een-energieke-eiwitshake-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.