Wat is een gezonde levensstijl?

Een gezonde levensstijl bestaat vooral uit een gebalanceerd leven, niet alleen wat betreft eten is het vinden van de juiste balans belangrijk.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Meer dan ooit ligt de nadruk op een gezond en fit leven leiden. Van de huisarts tot je buurvrouw, iedereen roept het; je moet gezond leven! Maar wat is gezond leven? Steeds vaker horen we namelijk dat té gezond ook weer niet goed is. 

Kortom, dit is echt een onderwerp waar men door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hier overzichtelijk en kort uitgelegd wat gezond is en waar de grens ligt. Dit doen we aan de hand van drie pijlers; Bewegen, eten én rust.

Bewegen

Bewust is er gekozen om dit niet sporten te noemen. De focus bij afvallen ligt vaak op sporten, maar dit is lang niet voor iedereen de meest gezonde optie. Het is dan ook beter om de focus te leggen op bewegen. Het is immers beter om iedere dag een stevige wandeling te maken dan twee keer per week met tegenzin een bezoekje aan de sportschool te brengen, tenzij je dit doet met deze knappe personal trainer in Ridderkerk natuurlijk. Het gaat erom dat men in beweging blijft en vooral doet wat goed voelt en past. Of dit nu zeer fanatiek hardlopen is of zwemmen, zolang men per dag maar lekker in beweging is en consistent blijft valt dit onder de noemer gezond. 

Eten

Ook bij het onderwerp eten gaat het om het vinden van de juiste balans. Een balans die het lichaam voorziet van alle benodigde voedingsstoffen zonder dat het te veel stress oplevert. Dus ook in een gezonde levensstijl is een chocolaatje of frietje op zijn tijd helemaal prima. Een regel die veel wordt gehanteerd en een mooie balans hanteert is die van de 80% en 20%. 

Zolang 80% van wat je binnenkrijgt bestaat uit volwaardige en gezonde producten dan mag die andere 20% best wat minder gezond zijn, waarbij je kunt denken aan suikerrijke en vette voeding. Mensen die te radicaal opeens vegan worden of complete voedingsgroepen gaan skippen is ook niet gezond te noemen. Hier ontstaat al snel het risico op voedingstekorten. 

Rust

Met rust bedoelen we binnen een gezonde levensstijl vooral ook het krijgen van genoeg slaap en reduceren van stress. Twee gevaren die in onze huidige maatschappij behoorlijk op de loer liggen en al snel erbij inschieten. Maar wel twee sluipmoordenaars die op lange termijn grote invloed hebben op de twee andere pijlers waar het gaat om een gezonde levensstijl. Zorg dat rust en balans daarin vinden dan ook de basis is van jouw bestaan en leven. Vanuit daar kun je de energie vinden om lekker te bewegen en de discipline om volwaardig te eten. 

Kortom, een gezonde levensstijl is er vooral één die bestaat uit een gebalanceerd leven met enerzijds lekker veel activiteit in de vorm van sport en bewegen maar anderzijds ook voldoende rust. Raak niet in paniek wanneer het allemaal even iets minder gaat, ook dat gaat voorbij. Relativeren en aan de lange termijn werken, dat zijn de sleutels tot duurzaam succes!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-gezonde-levensstijl


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.