Wat is Aberdeen Angus rundvlees en wat maakt het zo speciaal?

Benieuwd naar wat Aberdeen Angus rundvlees is en, misschien wel belangrijker, wat dit type rundvlees zo speciaal maakt?

Rundvlees uit Aberdeen en Angus

Aberdeen Angus rundvlees heeft zijn naam te danken aan het Aberdeen Angus koeienras, net zoals Wagyu vlees zijn naam te danken heeft aan het gelijknamige Japanse koeienras. Het Aberdeen Angus koeienras komt oorspronkelijk uit Schotland, uit de graafschappen Aberdeenshire en Angus om precies te zijn. 

Deze koeien hebben geen hoorns en hebben een zwarte of roodkleurige vacht. In tegenstelling tot veel andere runderrassen staan Aberdeen Angus koeien nog dicht bij de natuur en worden ze op natuurlijke wijze verwekt. Daarnaast grazen Angus runderen uitsluitend in de natuur, waardoor het vlees ook biologisch is.

Andere benamingen

Aberdeen Angus rundvlees, Angus Beef, BBQ Angus, Black Angus, Red Angus – het zijn allemaal benamingen voor het Aberdeen Angus rundvlees. Laat je hier dus niet door in de war brengen.

Wat is Aberdeen Angus rundvlees en wat maakt het zo speciaal?
Wat is Aberdeen Angus rundvlees en wat maakt het zo speciaal?

Kenmerkende marmering en smaak

Zeg je Angus rundvlees, dan zeg je rundvlees van absolute topkwaliteit met een kenmerkende lichte marmering en een heerlijke, volle smaak. Dit zijn dunne draadjes vet die door het vlees heen lopen en het een heerlijke, volle smaak geven. Daarnaast is Angus beef dankzij deze marmering zeer mals.

Koken met Aberdeen Angus rundvlees

In principe kun je met Aberdeen Angus rundvlees alle kanten op. Maar let op: rundvlees van deze kwaliteit vraagt om zorgvuldige bereiding. Een paar tips:

  • laat het vlees, als het ingevroren is, rustig ontdooien in de koelkast – gebruik hiervoor niet de warme kraan, zon of magnetron
  • dep het vlees droog voor je het in de pan doet
  • laat de pan eerst heet worden voor je de boter en/of de olie erin doet
  • bak het rundvlees in 4 minuten (rare), 6 minuten (medium rare) of 8 minuten (doorgegaard) gaar
  • prik tijdens het draaien niet in het vlees
  • laat het vlees na het bakken enkele minuten rusten onder wat aluminiumfolie
  • snijd het Angus rundvlees altijd met de draad van het vlees mee — zo blijft het vlees mals en goed kauwbaar

Waar kun je Angus beef kopen?

Tegenwoordig vind je Aberdeen Angus rundvlees op verschillende plekken, zowel in fysieke winkels als online. Zo is het verkrijgbaar bij veel lokale slagers, bepaalde supermarkten en ook online slagers. Kortom, voor een heerlijk stukje Angus beef hoef je niet lang te zoeken!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-aberdeen-angus-rundvlees-en-wat-maakt-het-zo-speciaal


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.