Waarom voeding belangrijk is tijdens het sporten

Je voeding heeft veel invloed op je concentratie en prestaties. Als je weinig energie hebt of geen zin hebt om te sporten, is het slim om eens goed te kijken naar wat je eet.

Het is altijd verstandig om voor je lichaam te zorgen, zodat je op je best kunt presteren en ook de beste resultaten kunt behalen. Een onderdeel hiervan is het eten van gezonde voeding. Voeding geeft je lichaam energie en helpt je bij het sporten. 

Wil je sterker, sneller en beter worden? En tegelijkertijd goed herstellen? Het is essentieel om goed te eten en te investeren in jezelf. In dit artikel zullen we een aantal redenen geven waarom het vooral voor sporters nodig is om gezond te eten.

Betere prestaties

Je voeding heeft veel invloed op je concentratie en prestaties. Je hebt daarom de nodige vitamines nodig, wat bijvoorbeeld te vinden is in de green juice van nutribites.nl. Je hersenen hebben veel energie nodig, dus het is belangrijk om ze goed te voeden. Je hersenen moeten bepaalde bouwstoffen krijgen, zoals gezonde vetten en eiwitten. 

Eiwitten helpen bij de aanmaak van stoffen in je hersenen, terwijl vetten nodig zijn voor de bouw van hersencellen. Je moet daarom dagelijks genoeg eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgen. Noten (en amandelen) en zaden (zoals lijnzaad en hennepzaad), en ook olijfolie en olijven bevatten bepaalde vetten die goed zijn voor je lichaam.

Meer energie

Als je meer energie wilt hebben, is het belangrijk om goed op je eten te letten. Als je weinig energie hebt of geen zin hebt om te sporten, is het slim om eens goed te kijken naar wat je eet. Ook als je wilt afvallen, is het niet slim om jezelf uit te hongeren. Hierdoor zul je namelijk minder goed kunnen trainen en minder goede resultaten behalen. 

Je moet daarom voedzame maaltijden eten. Je hoeft niet per se minder te eten, maar richt je vooral op het eten van veel groenten en fruit. Maak deze voedingsmiddelen de basis van je maaltijden. Op die manier krijg je genoeg voedingsstoffen binnen en zul je meer energie hebben om te sporten.

Waarom voeding belangrijk is tijdens het sporten
Waarom voeding belangrijk is tijdens het sporten

Schadeherstel

Als je aan het sporten bent, kunnen je spieren beschadigd raken en kleine scheurtjes krijgen. Om deze scheurtjes te herstellen, heeft je lichaam eiwitten nodig. Als je niet genoeg eiwitten eet en ze op het juiste moment inneemt, zul je merken dat je herstel minder goed verloopt en dat je ook minder goed kunt presteren bij je volgende training. Dit laat zien waarom voeding zo van belang is voor sporters.

Spiermassa opbouwen

Als je wilt werken aan het opbouwen van spieren, kan een sportdieet je daarbij helpen. Eiwitten die we uit ons eten halen, helpen ons lichaam om meer spieren aan te maken. Ze voorkomen ook dat spiermassa afgebroken wordt en helpen bij het herstel van de spieren na het sporten. Maar het is goed om te weten dat niet alleen eiwitten belangrijk zijn voor spieropbouw, en dat meer eiwitten eten niet altijd beter is. Er is geen bewijs dat het eten van meer eiwitten dan je lichaam nodig heeft extra voordelen heeft voor de spiermassa. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/waarom-voeding-belangrijk-is-tijdens-het-sporten


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Proteine wafel recept
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.