Waarom een friteuse onmisbaar is in je horecazaak

Een van de redenen om te investeren in een goede friteuse, is dat je hierdoor veel opties met een krokante textuur aan te bieden hebt aan je gasten.

Heb je een eigen restaurant of ben je van plan die te beginnen? Om er een succes van te maken, is het van belang dat je hoogwaardige apparatuur tot je beschikking hebt. 

Een apparaat waar je in de keuken van je restaurant niet zonder kan, is een friteuse. Waarom een friteuse onmisbaar is in je horecazaak? Daar zijn verschillende redenen voor. Wij sommen er hieronder een aantal voor je op.

Altijd de krokante textuur

Een van de grootste voordelen van een friteuse kopen voor in je horecazaak, is dat je hiermee de mogelijkheid hebt om gerechten te serveren met een krokante textuur. Een friteuse is in staat om de olie gelijkmatig te verhitten, waardoor het voedsel in zijn geheel een krokante textuur krijgt. Van krokante frietjes tot krokante bitterballen, met een friteuse zorg je continu voor een goede kwaliteit.

Je hebt veel opties om aan te bieden

Nog een reden om te investeren in een goede friteuse, is dat je hierdoor veel opties aan te bieden hebt aan je gasten. Er zijn tal van gefrituurde gerechten te bedenken die je op je menukaart kunt zetten, waardoor je de gasten genoeg keuze biedt. 

Denk bijvoorbeeld aan traditionele friet, maar ook aan bijvoorbeeld aardappeltjes, vis, tempura, loempia’s of churros. Door verschillende opties op het menu te zetten, is het voor gasten mogelijk om te kiezen waar ze op dat moment zin in hebben. Hoe breder je aanbod, hoe fijner het voor de gasten is.

Een snel en efficiënt apparaat

Koop je een hoogwaardige frituurpan, dan profiteer je in je horecazaak van snelheid en efficiëntie. Een friteuse biedt jou de kans om gerechten snel te bereiden, wat ideaal is voor als het druk is. De snelheid zorgt ervoor dat gasten niet onnodig lang op hun gerecht hoeven te wachten. 

Het is dan ook een groot voordeel dat je grote hoeveelheden voedsel tegelijkertijd kunt bereiden met een frituurpan. Doordat je grote hoeveelheden tegelijkertijd kan frituren, is het mogelijk om bestellingen sneller af te werken. Je personeel werkt hierdoor efficiënter en op deze manier verkort je de wachttijden voor je gasten.

Er is veel vraag naar frituurgerechten

Heb je geen friteuse, dan loop je kansen mis. Er is namelijk veel vraag naar gefrituurde gerechten in restaurants. Dat kan als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht of borrelhapje. Van frietjes en bitterballen tot loempia’s en churros, met een friteuse maak je het allemaal binnen no time klaar. Zo voldoe je aan de wensen van je gasten, waardoor je hen tevreden houdt.

Om van al deze voordelen te profiteren, is het als eigenaar van een restaurant wel belangrijk om te investeren in een hoogwaardige friteuse. Als je een professionele frituurpan in de keuken hebt staan, is dat op de lange termijn zelfs kostenbesparend. Zorg dat je voor een apparaat gaat dat voorzien is van hoogwaardig materiaal en geavanceerde functies. Zo haal je er het maximale uit en bied je met jouw restaurant het ene na het andere lekkere frituurgerecht aan!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/waarom-een-friteuse-onmisbaar-is-in-je-horecazaak


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.