Waar moet je rekening mee houden bij het indelen van een kleine keuken?

Elk hoekje en gaatje in de keuken kan slim benut worden, soms zelfs op een verrassende manier. Met de slimme ideeën in dit artikel kun je echt het verschil maken in je keuken.

Heb je een kleine keuken? Geen paniek! Met de handige tips van Avery om je keuken slim in te richten, hoef je je nooit meer zorgen te maken over te weinig ruimte. Probeer deze tips uit en haal het maximale uit je keuken!

Slim indelen van de spullen

De handigste manier om je keuken slim in te richten, is door je kruiden en oliën dicht bij het fornuis te bewaren. Op die manier heb je ze snel bij de hand wanneer je aan het koken bent. Je kunt je messen en snijplanken het beste in de buurt van het gedeelte bewaren waar je groenten of vlees snijdt, en de afwasborstel kun je bij de gootsteen plaatsen. 

Als je je spullen op de plek bewaart waar je ze gebruikt, weet je meteen waar alles is. Bovendien zorgt dit ervoor dat dingen die niet bij elkaar horen, apart worden gehouden op vaste plekken. Het is ook slim om etiketten op je kruidenpotjes te plakken, zodat je snel kunt zien welk kruid het is. Je kunt je eigen kruiden etiketten ontwerpen en dat gaat gemakkelijk online.

De apparatuur indelen

Hoe je je keuken inricht, is sterk afhankelijk van de apparaten die je gebruikt. Denk aan waar je de koelkast, oven en vaatwasser wilt plaatsen, maar vergeet de kleinere apparaten niet. Heb je bijvoorbeeld een blender of staafmixer? Zorg ervoor dat je ook voor deze kleinere apparaten een plekje vindt. Wanneer je alle apparaten een plek hebt gegeven, krijg je een duidelijk beeld van de resterende ruimte in je keuken.

Waar moet je rekening mee houden bij het indelen van een kleine keuken?
Waar moet je rekening mee houden bij het indelen van een kleine keuken?

Hoe creëer je meer ruimte?

Heb je meer ruimte nodig voor je keukenspullen? Dan is het een goed idee om te denken aan wandrekken of wandplanken! Het leuke is dat je ze volledig kunt aanpassen aan jouw keukenstijl. Je kunt er bijvoorbeeld je ovenhandschoenen aan hangen, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt. 

Ook kun je snel je favoriete kruidenpotje pakken. Een keukentrolley kan ook erg handig zijn. Je kunt er extra voorraad in opbergen en het gemakkelijk naar je toe rollen wanneer je het nodig hebt. Echt superhandig!

Benut zo veel mogelijk plek

Met slimme ideeën zoals deze kun je echt het verschil maken in je keuken. Elk hoekje en gaatje in de keuken kan slim benut worden, soms zelfs op een verrassende manier. Het maakt niet uit of je veel of weinig kastjes hebt, de indeling van je keuken is ontzettend belangrijk. Als je een vrije zondagmiddag hebt, is het een goed idee om na te denken over het herinrichten van je keuken. 

Neem de tijd om kritisch naar de indeling van je kasten te kijken en of ze passen bij wat je nodig hebt. Misschien staat je blender nu op het aanrecht, maar gebruik je hem eigenlijk bijna nooit voor smoothies. In dat geval kun je hem beter boven op een keukenkastje plaatsen. Volg de bovenstaande tips en je zult meteen verschil merken!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/waar-moet-je-rekening-mee-houden-bij-het-indelen-van-een-kleine-keuken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.