Thuisgerechten om indruk te maken op je date

Heb je binnenkort een date gepland en ben je van plan om samen te gaan koken? Lees dan verder. Hieronder geven we je een paar voorbeelden van lekkere thuisgerechten.

Wat de beste locatie of activiteit voor een date is, hangt van de situatie en je persoonlijke voorkeur af. Toch is samen koken in de meeste gevallen de ideale date, zeker als je elkaar al iets langer kent. Als je extra veel indruk wil maken, is het belangrijk om voor het juiste gerecht te kiezen. 

Omdat de keuzemogelijkheden oneindig zijn, is het kiezen van het juiste gerecht makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je binnenkort een date gepland en ben je van plan om samen te gaan koken? Lees dan verder. Hieronder geven we je een paar voorbeelden van lekkere thuisgerechten. We vertellen je daarnaast waarom samen koken de perfecte date is en wat je absoluut wel niet moet doen. 

Samen koken: de ideale date

Waarom is samen koken de ideale date? De reden is vrij simpel. Koken is een vrij laagdrempelige manier om actief bezig te zijn. Je wil een goede balans vinden tussen actief en passief. De zoveelste saaie date op een terras is verre van ideaal. Omdat je niet actief bezig bent, voelen de gesprekken al snel aan als een sollicitatiegesprek. Door actief bezig te zijn, kun je gemakkelijk voorkomen dat een gesprek stroef verloopt. 

Omdat je je moet focussen op een activiteit, hoef je minder na te denken over wat je moet zeggen. Daarnaast vallen stiltes minder snel op. Maar als je een activiteit kiest die te hoogdrempelig is, kan dit in je nadeel werken. Door bijvoorbeeld samen pannenkoeken te bakken, ben je op een laagdrempelige manier actief bezig. Zonder dat je het in de gaten hebt, leren jullie elkaar beter kennen.

Wat je wel en niet moet doen

De grootste fout die je kan maken is het kiezen van een gerecht met veel knoflook. Dit lijkt misschien voor de hand te liggen. Maar omdat veel populaire gerechten knoflook bevatten, zit je voordat je het weet opgescheept met een knoflooklucht die je niet zomaar weg krijgt met een kauwgompje. Voorkom een slechte adem door een gerecht te kiezen zonder knoflook. Ga bijvoorbeeld voor een vegetarische poké bowl. Bij dit gerecht heb je veel invloed op de keuze van de ingrediënten. 

Waar een pasta zonder knoflook al snel flauw smaakt, is een poké bowl zonder knoflook hartstikke lekker. Bovendien is dit gerecht vrij makkelijk te bereiden. Ook een frisse salade is een makkelijk thuisgerecht waar je geen slechte adem van krijgt. Ga vooral voor een gerecht waar jullie allebei het prettigst bij voelen.

Poké bowl
Poké bowl

Zorg dat je lekker ruikt

Naast een frisse adem is het essentieel om de juiste parfum te dragen. Een lekker geurtje is een effectieve manier om een goede indruk te maken op je date. Als je een leuke date hebt voorbereid waarin je samen een lekker gerecht kookt en ook nog eens een heerlijke geur draagt, verdien je ongetwijfeld een hoop pluspunten. Om als vrouw te weten wat de beste parfum is, kun je de top 10 damesgeuren bekijken. Ook voor mannen zijn er goede parfums verkrijgbaar. Als je meer tips nodig hebt, dan moet je bij Studenten Wegwijzer zijn.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/thuisgerechten-om-indruk-te-maken-op-je-date


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.