Stap voor stap de airfryer schoonmaken

De airfryer schoonmaken is een taak die niet iedereens favoriet is, maar het is belangrijk om dit regelmatig te doen zodat de airfryer optimaal blijft functioneren.

De airfryer is een populair apparaat voor het bereiden van gezonde en knapperige gerechten. De airfryer schoonmaken is echter ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft functioneren. Hier is een stapsgewijze handleiding om de airfryer schoon te maken. Lees verder!

Stap 1: Laat de airfryer afkoelen

Voordat je begint met het schoonmaken van de airfryer, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze volledig is afgekoeld. Dit is niet alleen om te voorkomen dat je jezelf brandt tijdens het schoonmaken, maar het is ook veiliger voor het apparaat zelf. Het is aan te raden om minimaal 30 minuten te wachten nadat je het apparaat hebt gebruikt voordat je begint met schoonmaken.

Stap 2: Verwijder de mand en de lade

De volgende stap is om de mand en de lade uit de airfryer te verwijderen. Dit maakt het gemakkelijker om deze onderdelen schoon te maken. De mand is het deel waarin het voedsel wordt geplaatst en de lade vangt het vet en de resten op. Meestal zijn deze delen vaatwasmachinebestendig, maar het is nog steeds aan te raden om ze met de hand te wassen om de antiaanbaklaag te behouden.

Stap 3: Maak de mand en de lade schoon

Nu is het tijd om de mand en de lade schoon te maken. Gebruik een zachte spons en afwasmiddel om deze onderdelen schoon te maken. Let erop dat je geen schurende materialen gebruikt, omdat deze de antiaanbaklaag kunnen beschadigen. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een niet-schurend reinigingsmiddel gebruiken. Spoel de mand en de lade grondig af en laat ze drogen voordat je ze terugplaatst in de airfryer.

Stap 4: Maak het binnenste van de airfryer schoon

Nu is het tijd om het binnenste van de airfryer schoon te maken. Gebruik een zachte spons en afwasmiddel om het binnenste van de airfryer schoon te maken. Wees voorzichtig bij het schoonmaken van de verwarmingsunit en gebruik geen water op deze onderdelen. Gebruik in plaats daarvan een vochtige doek om ze schoon te maken. Droog de binnenkant van de airfryer af met een droge doek. Als er vet of vuil is opgehoopt in de ventilatiegaten, kun je een borsteltje gebruiken om deze schoon te maken.

Stap 5: Maak het buitenste van de airfryer schoon

Nu is het tijd om het buitenste van de airfryer schoon te maken. Gebruik een zachte spons en afwasmiddel om het buitenste van de airfryer schoon te maken. Gebruik geen schurende materialen om krassen op het oppervlak te voorkomen. Veeg het oppervlak af met een droge doek om het apparaat weer glanzend en schoon te maken.

Stap 6: Plaats de mand en de lade terug

Als de mand en de lade volledig droog zijn, is het tijd om ze terug te plaatsen in de airfryer. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten en dat er geen etensresten achterblijven. Zodra alles op zijn plaats zit, kun je de airfryer weer gebruiken om heerlijke en gezonde gerechten te bereiden. Met deze stappen kun je ervoor zorgen dat je airfryer goed onderhouden blijft en nog vele jaren gezonde en lekkere gerechten kan bereiden.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/stap-voor-stap-de-airfryer-schoonmaken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
Hoe dop je tuinbonen

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.