Ohmydish is verbeterd! (juli 2021 update)

Ohmydish heeft nieuwe functies erbij gekregen. Zoals collecties, eigen recepten opslaan, notities en meer. Lees hier alles over deze update.

Bezoekers die al regelmatig onze website bezoeken hebben het waarschijnlijk al gezien. Er zijn een flink aantal functies op Ohmydish bijgekomen. In dit overzicht lees je alles over de update met meer dan 11 nieuwe functies! Hier lees je alles over de meest belangrijke nieuwe functies:

1. Eigen profiel aanmaken

Sla jij wel eens recepten van Ohmydish op in de bladwijzers van je webbrowser? Door heel makkelijk en snel een eigen profiel aan te maken kun je deze opslaan in je favorieten. Op deze manier heb je jouw favoriete recepten altijd bij de hand.

Ben je ergens anders, of zelfs op een computer of smartphone van iemand anders? Log in op je profiel en je kunt al je favoriete recepten heel simpel terugvinden.

Het hebben van een profiel is helemaal gratis en makkelijk in gebruik en zal nooit betaald worden!

2. Receptenboekje

Na het aanmaken van een profiel krijg je automatisch een eigen receptenboekje toegewezen. In dit receptenboekje kun je jouw favoriete recepten van Ohmydish terugvinden, maar ook die van anderen.

Ook je aangemaakte collecties en weekmenu's kun je hier heel makkelijk in terugvinden. Lees verder om te leren wat de verschillende functies inhouden.

3. Recepten opslaan in collecties

Misschien heb je hem al gezien: het hartje op een recept foto. Door op dit kloppend hartje te klikken kun je met 1 druk op de knop een recept toevoegen aan je favorieten collectie.

Je kunt recepten ook via de knop “Opslaan in collectie” opslaan in een zelfgemaakte collectie. Een collectie is een extra mapje of bakje waar je 1 of meerdere recepten van Ohmydish in op kunt slaan.

Je kunt elke collectie een eigen naam geven, je kunt zoveel mogelijk collecties aanmaken als je wilt. Daarnaast is het ook mogelijk om een recept in meerdere collecties op te slaan.

Zo kun je bijvoorbeeld een leuk recept gevonden hebben die je voor zowel de lunch als avondeten kunt maken.

Maak dan meerdere collecties aan en sla deze heel simpel op via “Opslaan in collectie". Deze knop kun je op elke recept pagina en categorie of thema overzicht terugvinden.

4. Eigen recepten opslaan en die van anderen

Een veel gevraagde (en zeer nuttige!) functie is het op kunnen slaan van je eigen recepten. Heb je een receptenboekje met daarin de lekkerste recepten vanuit je familie? Of misschien heb je wel een kladblokje vol met krabbels.

Je kunt nu ook je eigen recepten opslaan op Ohmydish, het enige wat je nodig hebt is een profiel. Je kunt onder andere de recept naam, omschrijving, soort keuken, thema en bereidingstijden aangeven.

Op deze manier heb je heel geordend je eigen recepten opgeslagen. Het leuke van deze functie is dat iedereen jouw recept op Internet kan vinden en deze kan gaan maken, hoe leuk!

Mocht diegene ook een profiel hebben aangemaakt op Ohmydish dan is het mogelijk om ook jouw recept op te slaan!

Of, je hebt een leuk recept van 1 van onze community leden gevonden en deze wil je graag opslaan. Met 1 klik op de knop sla je dit recept op in je eigen receptenboekje.

5. Stemmen op recepten van Ohmydish

Wij horen graag wat je van onze recepten vindt, dit kon je al laten weten door een reactie achter te laten op een recept. Wil je liever geen berichtje achter laten?

Je kunt aangeven hoe lekker of leuk je een recept vindt door deze een stem te geven via de sterretjes. Deze sterren kun je onder elk recept vinden, klik dan op 1 t/m 5 sterren.

Je stem wordt opgeslagen en het totaal gemiddelde zal worden (her)berekend. Het aantal sterren en stemmen zijn direct zichtbaar voor iedereen die een recept op Ohmydish bekijkt.

6. Eigen weekmenu samenstellen

Nog een leuke nieuwe functie is het kunnen aanmaken van je eigen weekmenu. Je kunt via mijn weekmenu's elke week van het jaar bekijken.

Prik een recept op een datum door naar een recept te gaan, op de knop opslaan in weekmenu te klikken en een datum te kiezen.

Het is mogelijk om niet alleen maar recepten van Ohmydish op te prikken, maar ook die van jezelf of zelfs andere websites!

7. Notities aanmaken

Heb je een leuk recept van Ohmydish opgeslagen maar heb je daar wat notities bij? Je kunt deze heel simpel toe voegen door op het kleine kladblokje te klikken bovenaan elk recept.

Schrijf je notitie en deze wordt automatisch opgeslagen bij het recept. Deze notities zijn alleen voor jezelf zichtbaar, iemand anders kan niet zien wat jij als notitie bij een recept hebt opgeslagen.

8. Recepten printen

Soms is het gewoon makkelijk om met een uitgeprint recept te werken. Je smartphone, tablet of misschien zelfs wel je laptop zal daardoor niet vies worden.

Zoals bij elke website kun je een pagina uitprinten, wij hebben extra aandacht gegeven aan de print template. Dat wil zeggen hoe een pagina er uit komt te zien als je deze afdrukt.

In onze template laten we alleen de belangrijkste zaken zien, zoals een kleinere foto, het recept zelf, de ingrediënten en het kookgerei. Zo proberen wij papier te besparen en zoveel mogelijk alles op 1 pagina te tonen.

Soms kan het toch voorkomen dat een recept niet op 1 pagina past. Mocht je een printer hebben die dubbelzijdig printen ondersteunt, dan kun je kiezen om deze op beide kanten van een A4tje te printen. Handig toch!

9. Ingrediënten doorsturen via Whatsapp

Gebruik je een smartphone of tablet? Dan kun je de knop ingrediënten via Whatsapp zien. Mocht je gebruik maken van Whatsapp dan kun je op deze knop klikken om de gehele ingrediënten lijst door te sturen.

Super handig om door te sturen naar je man of vrouw, of kopieer de tekst en zet deze in je telefoon. Dit scheelt overtypen of selecteren en kopiëren, wat soms lastig kan zijn op een kleiner scherm.

10. Kookstand op je smartphone of tablet

Gebruik je toch liever je smartphone of tablet tijdens het koken? Dan herken jij vast en zeker wel de frustratie dat je scherm steeds op slaapstand gaat na een bepaalde tijd.

Bovenaan elk recept kun je de knop kookstand vinden. Als je hier op klikt dan zal Ohmydish een audiobestand zonder geluid afspelen, bij de meeste smartphones zal dit voorkomen dat je scherm op zwart springt.

Scheelt toch weer een hoop geveeg en ontgrendelen, zeker als je je handen vol hebt! Deze functie werkt helaas niet als je al muziek afspeelt via een app zoals bijvoorbeeld Spotify.

11. Technische zaken

Ohmydish is vooral veel sneller geworden, een aantal maanden geleden hebben wij de gehele website op een andere server gezet. Deze server is veel moderner en biedt meer mogelijkheden tot het versnellen van de code, afbeeldingen en algemene laadtijd (HTTP2).

Tot slot

Dagelijks werken wij aan het verbeteren van de website. Mocht jij nou toch een goede tip of een leuk idee hebben, dan horen wij dit graag!

Welke functie vindt jij het leukste of het meest handige? Laat een bericht achter in de reacties op deze pagina en wij zullen je zo snel reactie geven. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/ohmydish-is-verbeterd-juli-2021-update


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
4 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.