Met deze ingrediënten heb je een gezonde maaltijd!

Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is. Maar hoe ziet zo’n gezonde maaltijd er dan precies uit? Gezond eten is er in vele soorten en maten.

Je kent het wel, die vraag: wat eten we vandaag? Het is zo’n vraag waar je soms gewoon even geen antwoord op hebt na een lange dag. Niks aan te doen, maar om nou te voorkomen dat je opeens in de snackbar belandt is het toch fijn om te weten hoe je snel een gezonde maaltijd op tafel zet. In dit artikel bespreken we het met je.

Zo bouw je een gezonde maaltijd op

Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is. Maar hoe ziet zo’n gezonde maaltijd er dan precies uit? Wat kook je dan? Gezond eten is er in vele soorten en maten. Je kunt uitgebreid koken om gezond eten te maken, maar ook even gauw een salade in elkaar flansen. Het belangrijkste is dat je je aan de volgende vuistregels houdt:

  1. Maak de helft van je bord op met groenten, zoals broccoli, courgette en paprika uit de oven.
  2. Maak een kwart van je bord op met een gezonde vorm van proteïne, zoals gebakken kip, vis, vlees of tofu.
  3. Maak een kwart van je bord op met gezonde koolhydraten, zoals aardappelen, bruine rijst, volkoren pasta, couscous of bulgur.

Dit is de makkelijkste vuistregel om een voedzame maaltijd te creëren.

Makkelijke nasi goreng
Makkelijke nasi goreng

Welke ingrediënten moet je altijd in huis hebben?

Gezonde ingrediënten zoals aardse groenten, rijst, eieren, peulvruchten, kruiden en kaas zijn ideale producten die vaak lang houdbaar zijn. Zorg dat je deze altijd in huis hebt, zodat je bijvoorbeeld een gevulde omelet, nasi of curry kunt maken bij gebrek aan inspiratie. 

Het is een hele makkelijke manier om te voorkomen dat je sneller naar kant-en-klaar maaltijden grijpt of ongezond eten besteld. Zeker als je probeert lekker gezond te eten is het hebben van bepaalde ingrediënten in huis een perfecte stok achter de deur.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/met-deze-ingredienten-heb-je-een-gezonde-maaltijd


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.