Leg jouw recepten vast in een hardcover boek

Er zijn veel voordelen aan een kookboek met een harde kaft want deze biedt extra stevigheid aan het boek, waardoor het gerust tegen een stootje kan. Zo worden al jouw recepten goed bewaard.

Heb je inmiddels een hele verzameling aan losse recepten die je wilt bundelen? Doe dat door zelf een hardcover boek te laten drukken! Zo heb je altijd een stevig kookboek bij de hand met jouw favoriete gerechten erin. 

Lijkt jou dit ook te gek? Lees hier hoe je aan de slag kunt gaan om jouw eigen receptenboek met hardcover te ontwikkelen. Zo bundel je alles op één plek en ben je nooit meer inspiratieloos voor het avondeten! 

Waarom een hardcover boek? 

Wanneer je lekker aan het kokkerellen bent raakt het aanrecht al snel vol met vochtige dampen van het koken, etensresten en vervlogen kruiden. Je kunt wel raden dat een dun velletje papier tussen deze omstandigheden niet lekker uit de wedstrijd komt. 

Laat daarom jouw recepten veilig in een hardcover boek drukken! De harde kaft biedt extra stevigheid aan het boek, waardoor het gerust tegen een stootje kan. Zo worden al jouw recepten goed bewaard.

Door de hardcover kun je het boek ook fijn rechtop zetten tegen de wand, zodat je recepten makkelijk kunt aflezen. Daarnaast geeft zo’n harde kaft het kookboek een chique uitstraling! Wanneer je deze op het aanrecht hebt pronken willen mensen vast even een kijkje nemen om te zien wat voor lekkers hier allemaal in staat. 

Jouw eigen kookboek samenstellen

Veel mensen denken dat het laten drukken van een (kook)boek niet voor hen is weggelegd, maar waarom niet? Je kunt gerust een enkel exemplaar laten maken of kiezen voor een kleine oplage, zodat je jouw recepten ook kunt uitdelen aan vrienden. 

Voordeel van zelf een boek laten drukken is dat je de volledige regie hebt over de inhoud. Geen kookboeken meer waarvan je de helft van de recepten niet lekker vindt, of nog nooit hebt gemaakt. Met jouw eigen hardcover boek kun je alle recepten bundelen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. 

Verzamel een hoofdstuk met alle familierecepten, jouw favoriete comfortfood en meer. Schrijf alle benodigde ingrediënten en stappen uit, voeg jouw eigen foto’s toe en voilà, je eigen kookboek is een feit! 

Zo maak je een stevig boek

Om ervoor te zorgen dat jouw kookboek straks wel tegen een stootje kan, zijn er verschillende eigenschappen waar je op kunt letten bij het samenstellen hiervan:  

• Formaat: een groot kookboek is fijn, maar ook kwetsbaar. Kies een handzaam formaat voor een lange levensduur.
• Papier: kies voor wat dikker papier, zodat ook de recepten zelf tegen een stootje kunnen wanneer je het boek hebt opengeslagen. 
• Afwerking: kies zowel voor de cover als het papier voor een afwerking met glans. Deze gefolieerde laag beschermt het geheel beter tegen vocht. 
• Aantal pagina’s: maak je boek niet te dik, zodat deze makkelijk is open te slaan op jouw aanrecht. 

Afhankelijk van de drukkerij die je kiest, heb je verschillende mogelijkheden om bovenstaande eigenschappen te kiezen. Zo heb je behoorlijk veel invloed op het uiterlijk en stel jij jouw eigen, stevige hardcover receptenboek binnen no time samen! 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/leg-jouw-recepten-vast-in-een-hardcover-boek


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.