Irish koffie: koffie die je een extra kick geeft

Een Irish koffie is niet zomaar je alledaagse koffie. Het is koffie met een stevig extraatje in. Op koude winteravonden zorgt een Irish koffie voor een warm gevoel dankzij de whisky en room die het bevat.

Wat vind jij van dit blog?
2 stemmen

Algemene tips voor de beste Irish koffie

Als je een echte Irish koffie wilt maken is het belangrijk om geen andere alcoholische drank te gebruiken dan whisky. De whisky zorgt voor dat warme gevoel op een koude avond. Uiteraard zijn er nog andere dranken die dit zelfde gevoel teweeg brengen, maar je moet ook rekening houden met een goede smaakcombinatie. 

Vervolgens is het heel belangrijk om super hete koffie te hebben met ijskoude room. Deze combinatie zorgt ervoor dat je smaakpapillen op scherp komen te staan. 

We zetten ook nog even alle ingrediënten die je nodig hebt op een rijtje voor jou:

  • Sterke en geconcentreerde koffie van bijvoorbeeld Nespresso
  • Volle suiker
  • Whisky
  • Room

Op weg naar een hemelse Irish koffie

Zoals we reeds zeiden is het belangrijk om je koffie heel warm te serveren. Een handige tip om je koffie extra warm te maken is om je glas voor te verwarmen. Is je glas voorverwarmd? Giet dan de koffie in het glas. We maken de Irish koffie altijd rechtstreeks in het glas waaruit we het drinken. 

Vervolgens mag je de koffie mengen met de whisky en het suiker. Tot slot hoef je enkel nog de room bovenop de koffie te gieten. Een heel simpel receptje, voor een heel complexe smaak!

PS: Je hoeft niet per se Nespresso koffie te gebruiken. Als je een koffie met een zoetere of romigere smaak verkiest, kan je ook kiezen uit de vele dolce gusto koffies.

Wat is het verhaal achter de Irish koffie?

Nu je Irish koffie klaar is, is het misschien ook wel interessant om de geschiedenis achter deze heerlijke koffie variant te kennen. 

In 1940 is de Irish koffie bedacht door de Ierse Joe Sheridan. Joe was hoofd van een klein vliegveld in Ierland. Op een stevige winteravond landde er een vliegtuig met Amerikaanse passagiers. Om deze passagiers op te warmen maakte Joe een welkomstdrankje dat bestond uit koffie met een stevige scheut Ierse whisky.

De Amerikanen namen dit recept mee naar Amerika en maakten er een heus begrip van. 

Nu is het aan jou

Neem jij een voorbeeld aan Joe Sheridan en serveer jij de volgende keer je gasten met een welkomstdrankje gemaakt van koffie en whisky? Zo ja, geef ons een seintje en we komen mee een Irish koffie drinken bij jou!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/irish-koffie-koffie-die-je-een-extra-kick-geeft


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.