Hoe kies je jouw ideale keukeninrichting?

Een keuken wil je het liefst gezellig, sfeervol én praktisch inrichten. Wat is het eerste belangrijke punt om rekening mee te houden tijdens je zoektocht naar de ideale keuken?

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Een keuken is het hart van een huis, je maakt er elke dag gebruik van. Of je er nu een simpele kop koffie zet of uitgebreid gaat koken, een keuken is onmisbaar.

Een keuken wil je het liefst gezellig, sfeervol én praktisch inrichten. Behalve tijdens het koken, wil je ook dat de keuken praktisch is wat betreft poetsen. Allerlei richeltjes en designer materialen maken het poetsen van een keuken vaak een stukje moeilijker.

Er is zoveel keuze als het gaat om keukens, denk hierbij aan verschillende kleuren, materialen en kwaliteit. Maar ook het budget voor een keuken is voor iedereen verschillend en het eerste en belangrijkste punt waar je aan moet denken voor je een keuken gaat kiezen. Waar sommige mensen alles nieuw kopen, kiezen anderen juist voor tweedehands

Onze keuken

Voor de stijl en sfeer van de keuken ben ik van mening dat het soort huis waarin je woont een belangrijk punt is. Zelf hebben wij een mix van nieuw en oud met een sfeervol balkenplafond in ons 300+ jaar oud huis op het Franse platteland. 

Een deel van onze keuken is nieuw, een ander deel hebben we zelf met goedkope materialen gemaakt en we hebben tweedehands boven- en onderkastjes. Wij hebben bewust gekozen voor een budget keuken, zodat we uiteindelijk meer budget hebben voor een volledig nieuwe keuken in een andere ruimte van ons huis.

Onze ‘tijdelijke’ keuken met tweedehands kasten
Onze ‘tijdelijke’ keuken met tweedehands kasten

De ideale keukenindeling + tips

In de ideale keukenopstelling kun je als het ware een driehoek tekenen. Deze driehoek gaat over de plaatsing van het fornuis, de koelkast en de spoelbak. De functie van deze driehoeksopstelling is dat je tijdens het koken een zo kort mogelijke afstand hoeft af te leggen. 

Hierin wordt er ook rekening gehouden met de apparatuur die jij het meest of juist het minst gebruikt. Daarnaast kun je in een kleinere keuken het beste keukenkasten kiezen die tot het plafond gaan, zo gebruik je geen extra vloeroppervlakte en heb je toch extra bergruimte.

Bij een grote keuken kun je het beste kiezen voor bepaalde werkzones om minder afstanden te hoeven afleggen tijdens het koken. Een eetgedeelte kan hier meestal ook makkelijk in opgenomen worden. Een gezellige boerentafel met mooie afbeeldingen van groenten of fruit geeft je grote keuken bijvoorbeeld direct een knussere sfeer.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hoe-kies-je-jouw-ideale-keukeninrichting


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
15 x tapas recepten

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.