Hoe belangrijk is de juiste wijn bij een gerecht?

Wijn is rijk aan antioxidanten, deze zijn goed voor je gezondheid. Is wijn dan ook goed voor je gezondheid, of juist niet?

Wijn is een van de meest bekende dranken ter wereld. Het maakt al sinds de oudheid deel uit van de menselijke cultuur en is vandaag de dag nog steeds populair. Rode wijn en witte wijn bevatten resveratrol, een stof die bloedstolsels voorkomt en het risico op hartaandoeningen vermindert. 

Rode wijn en witte wijn bevatten ook antioxidanten die kanker, diabetes, de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen helpen voorkomen. Het is ook goed voor je rectale en je algehele lichaamsgezondheid. Dus als je je rectale en algehele gezondheid wilt verbeteren, kun je witte wijn kopen in winkels. Je kan ook online wijn bestellen.

Wijn reguleert de stoelgang

Wijn is een mild laxeermiddel. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, veroorzaakt wijn geen constipatie. Het kan zelfs constipatie helpen verlichten door de stoelgang te stimuleren en de frequentie van de ontlasting te verhogen. 

Een glas wijn heeft meestal geen enkele negatieve invloed op je spijsvertering als je al een gezonde stoelgang ervaart. Met andere woorden, als je regelmatig naar het toilet gaat en alles gewoon doorgaat. Een glas rood of wit is misschien alles wat je nodig hebt om je darmen vaker te laten bewegen.

Hoe belangrijk is de juiste wijn bij een gerecht?
Hoe belangrijk is de juiste wijn bij een gerecht?

Wijn voorkomt kanker

Dankzij de antioxidanten is wijn goed voor je lichaam. Antioxidanten zijn verbindingen die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Dit zijn atomen of groepen atomen die schade kunnen toebrengen aan cellen in je lichaam. De aanwezigheid van vrije radicalen is in verband gebracht met kanker, hartaandoeningen en andere ziekten. 

Studies hebben aangetoond dat antioxidanten beschermen tegen kanker door schade door vrije radicalen te voorkomen en celmutaties die daardoor worden veroorzaakt te verminderen. 

Door één glas per dag te drinken, kun je het risico op het ontwikkelen van darmkanker met 20 procent verminderen. Je kunt ook de kans op het krijgen van borstkanker met 10 procent en prostaatkanker met 30 procent verminderen.

Wijn verlaagt het risico op bloedstolling

De rode wijn is rijk aan antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor je gezondheid, omdat ze schade aan de cellen van je lichaam voorkomen. Rode wijn heeft ook een hoge concentratie antioxidanten die de vorming van bloedstolsels helpen voorkomen en het bloed goed laten stromen. Dit kan je risico op hartaandoeningen, beroertes of zelfs overlijden door hart- en vaatziekten verminderen. 

Bloedstolsels vormen zich wanneer er een blokkade is in een of meer slagaders die bloed van het hart naar verschillende delen van ons lichaam transporteren. Wanneer dit gebeurt, kan dit voor sommige mensen ernstige pijn of ongemak veroorzaken totdat medische behandeling wordt gegeven door artsen in ziekenhuizen in de buurt van waar je woont.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hoe-belangrijk-is-de-juiste-wijn-bij-een-gerecht


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.