Het barbecue-seizoen kan bijna beginnen

De Angus ribeye uit Australië is van nature al een heerlijk stuk vlees, maar met deze marinade wordt het echt een smaakexplosie.

Wat vind jij van dit blog?
1 stem

Barbecueën is voor velen een geliefde bezigheid tijdens de zomermaanden. Het is de perfecte gelegenheid om met vrienden en familie samen te komen en te genieten van lekker eten en goed gezelschap. 

Het kan echter lastig zijn om steeds maar weer nieuwe en verrassende gerechten te bedenken voor op de barbecue. Daarom delen we vandaag een heerlijk recept voor een Angus ribeye van de barbecue, afkomstig uit Australië. Deze heerlijke ribeye bestel je gemakkelijk bij BBQuality, waar je ook vlees bestellen kunt voor andere gelegenheden en zelfs voor dagelijks gebruik. Bestel bij BBQuality een vlees pakket zodat je nooit zonder écht goed en lekker vlees hoeft te zitten.

Ingrediënten

  • 4 Angus ribeye steaks
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 el Worcestersaus

Bereiding

Laat de Angus ribeye steaks op kamertemperatuur komen. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart en niet taai wordt.

Meng de fijngehakte knoflook, olijfolie, gerookt paprikapoeder, bruine suiker, komijn, zout, zwarte peper en Worcestersaus in een kom tot een marinade.

Wrijf de marinade over de Angus ribeye steaks en laat dit minstens 30 minuten intrekken. Hoe langer je de marinade laat intrekken, hoe meer smaak het vlees zal hebben.

Steek de barbecue aan en zorg ervoor dat de kolen of het gas goed op temperatuur zijn. Leg de Angus ribeye steaks op het grillrooster en grill ze aan beide kanten voor ongeveer 3-5 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid.

Haal de Angus ribeye steaks van de barbecue en laat ze nog even rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en het vlees lekker mals blijft.

Serveer de Angus ribeye steaks met een frisse salade en eventueel gegrilde groenten.

Tip: Als je de Angus ribeye steaks liever wat meer doorbakken hebt, kun je ze nog even indirect verhitten op de barbecue. Dit betekent dat je ze niet rechtstreeks boven de kolen legt, maar aan de zijkant van de barbecue. Hierdoor gaart het vlees langzaam en gelijkmatig, zonder dat het aanbrandt.

De Angus ribeye uit Australië is van nature al een heerlijk stuk vlees, maar met deze marinade wordt het echt een smaakexplosie. De combinatie van de gerookte paprikapoeder, komijn en Worcestersaus zorgen voor een kruidige en hartige smaak, terwijl de bruine suiker het geheel wat zoeter maakt. Dit recept is een echte aanrader voor wie eens iets anders wil dan de standaard barbecue gerechten.

Eet smakelijk!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/het-barbecue-seizoen-kan-bijna-beginnen


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Volgend blog →
Hoe dop je tuinbonen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.