Geen tijd om te koken? Zo krijg je toch genoeg vitamines binnen!

Wanneer tijd schaars is, is het verleidelijk om te grijpen naar kant-en-klare maaltijden of snacks die niet altijd rijk zijn aan voedingsstoffen. Met een beetje planning kun je voedzame opties vinden die je snel kunt bereiden.

In onze drukke levens, waarin werk, sociale verplichtingen en andere activiteiten vaak de overhand nemen, kan het bereiden van gezonde maaltijden soms een uitdaging zijn. Vaak wanneer we na een drukke dag thuiskomen, hebben we geen zin of tijd meer om nog een gezonde maaltijd te koken. Zonde, want gezond eten en genoeg vitamines binnenkrijgen is erg belangrijk voor onze gezondheid. 

Het lichaam heeft namelijk de nodige voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Gelukkig zijn er slimme manieren om ervoor te zorgen dat je ondanks je hectische schema toch voldoende vitamines binnenkrijgt. Wil je weten hoe? Lees dan vooral verder! In deze blog delen we de beste tips om genoeg vitamines binnen te krijgen zonder te hoeven koken.

Kies voor snelle en voedzame opties

Wanneer tijd schaars is, is het verleidelijk om te grijpen naar kant-en-klare maaltijden of snacks die niet altijd rijk zijn aan voedingsstoffen. Gezond eten hoeft echter helemaal niet veel tijd te kosten. Met een beetje planning kun je voedzame opties vinden die je snel kunt bereiden. 

Ga bijvoorbeeld voor verse, onbewerkte voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, noten, zaden en magere eiwitten zoals kip of vis. Hiermee kun je gemakkelijk een snelle salade met voorgesneden groenten en een bron van eiwitten van maken. Of kies voor yoghurt met vers fruit en een handjevol noten als een gezond en snel ontbijt of snack. Zo heb je vitamines toch binnen, zonder ook maar een pan aan te hoeven raken.

Overweeg eens groentesap

Groentesap is een geweldige manier om snel een overvloed aan vitamines en mineralen binnen te krijgen, zelfs als je haast hebt. Combineer bladgroenten zoals spinazie of boerenkool met vers fruit en een vloeistof zoals water of plantaardige melk. Blend het geheel tot een gladde en heerlijke drank die je gemakkelijk onderweg kunt meenemen. 

Het beste deel is dat je kunt variëren met ingrediënten en smaken, zodat je nooit verveeld raakt. Deze groene powerdrankjes geven je immuunsysteem een boost en zorgen voor een stralende huid, zelfs als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan. Zelfs geen tijd om zelf groentesap te maken? Dan kun je deze ook gewoon kant-en-klaar bestellen!

Doe aan meal prepping

Tot slot is meal prepping een van de beste strategieën om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamines binnenkrijgt, zelfs als je druk bent. Reserveer één dag in de week om maaltijden voor te bereiden die je gedurende de week kunt eten. Snijd groenten en fruit, kook granen en eiwitten, en verdeel alles in porties die je gemakkelijk kunt meenemen. 

Op deze manier hoef je niet elke dag te bedenken wat je gaat eten en kun je gezonde keuzes maken, zelfs als je weinig tijd hebt. Bovendien helpt meal prepping je om verleidingen van ongezonde opties te weerstaan, omdat je altijd een voedzame maaltijd bij de hand hebt. Zo hoef je nooit meer een excuus te hebben om niet gezond te kunnen eten!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/geen-tijd-om-te-koken-zo-krijg-je-toch-genoeg-vitamines-binnen


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.