Een kijkje in de keuken: september 2023

In september waren wij een week in Nederland, waar we in Limburg begonnen en eindigde in Den Haag met een tussenstop in Zeeland. Ik ging een paar dagen naar het strand met mijn moeder en de hondjes.

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een nieuwe reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


We zijn deze maand in Nederland geweest, Marco ging namelijk bij een collega thuis in Den Haag werken en ik profiteerde ervan om mijn moeder een keer extra te zien dit jaar. De rit duurde 15 uur ivm file bij Parijs, maar gelukkig zijn de honden dit ondertussen gewend. Onderweg nemen we altijd zelf snacks en lunch mee, dit keer een soort Caesar salade en op de terugweg een mihoen salade.

Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 1
Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 2

We begonnen het weekend samen bij mijn moeder en haar vriend, waar mijn tante en nichtje ook naartoe kwamen. Toen Marco naar Den Haag was, ging ik met mam naar een huisje in Zeeland. Veel gekletst, elke dag naar een ander strand, gewandeld, serie gekeken en een keer gaan uiteten. 

Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 3
Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 4
Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 5
Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 6

Het huisje zelf krijgt wat ons betreft een slechte recensie, maar voor de rest hebben we ontzettend genoten samen. Dichtbij het vakantiepark was een plukrand, waar je online een bon voor koopt en dan kun je zelf een bos bloemen plukken. Een erg goed initiatief en ik nam een bosje mee naar Den Haag.

Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 7

Ik ben nog een weekend naar Den Haag gegaan, waar we een fijn weekend hebben gehad bij Marco's collega en zijn vrouw. In hartje Den Haag dus er werden inkopen gedaan bij de toko en verder vooral spelletjes, uiteten, wandelen met de honden en een Zuid-Afrikaanse braai (BBQ).

Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 8

Aansluitend aan de week in Nederland had Marco twee weken vrij genomen, we zijn niet weg geweest en hebben vooral eens de tijd genomen om te ontspannen. Een paar keer eten/borrelen/taart met vrienden, wandelen in de buurt, filmavonden, maar ook begonnen aan de nieuwe Ohmydish site. Daarnaast hebben we een begin gemaakt om de tuin ‘herfst klaar’ te maken, ofwel snoeien, tomatenplanten opruimen, gras maaien etc. 

Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 9

Ik heb 15 prachtige watermeloenen kunnen oogsten en in totaal 5 pinda pompoenen welke ik heb gedeeld. De vijgenbomen hingen mooi vol, maar door tijdgebrek heb ik er vrij weinig mee gedaan dit jaar. Buren en vrienden waren er ontzettend blij mee, want ze zijn erg sappig en zoet.

Een kijkje in de keuken: september 2023 - foto 10

Mocht je ons volgen op instagram heb je het vast al voorbij zien komen: deze maand zijn er een aantal medische afspraken geweest, maar daarover later meer. 

 - Bisous, Véronique


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/een-kijkje-in-de-keuken-september-2023


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
2 stemmen
Volgend blog →
12 x hamburgers

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.