Een detoxkuur als onderdeel van een verantwoorde levensstijl

Wanneer je besluit om te detoxen is het verstandig om een doeltreffende methode uit te kiezen. Lees hier wat de beste detox kuren zijn en maak een vliegende start.

Wanneer je een detoxkuur volgt eet en drink je tijdens een periode van een paar dagen uitzonderlijk gezond. Detoxen komt neer op het verwijderen van overtollige gifstoffen. In dit artikel lees je wat een detoxkuur op basis van sap is en wat de voordelen zijn. 

Wanneer je besluit om te detoxen is het verstandig om een doeltreffende methode uit te kiezen. Lees hier wat de beste detox kuren zijn en maak een vliegende start. 

Zuiveringsmechanismes in je lichaam worden overbelast

Het menselijk lichaam is een wonderbaarlijke machine met tal van functies. Organen zoals je lever en nieren hebben voornamelijk als doel om je lichaam van binnenuit te zuiveren. Gifstoffen, overtollige deeltjes en afvalstoffen worden afgebroken en afgevoerd. Het probleem is dat deze organen niet gemaakt zijn voor het leven in een moderne maatschappij. Want de inname van gifstoffen ligt vele malen hoger dan in een natuurlijke omgeving. 

Waarom we veel te veel gifstoffen binnenkrijgen

Schadelijke deeltjes dringen via twee toegangswegen ons lichaam binnen. Namelijk via de luchtwegen en het spijsverteringskanaal. Zelfs wanneer je goed let op je gezondheid is het onvermijdelijk dat gifstoffen zich opstapelen. Want de lucht om ons heen is verontreinigd. Die adem je 24 uur per dag in. Voedingsproducten zijn daarnaast veel minder gezond dan wordt aangenomen. Ze zijn bijvoorbeeld bespoten met bestrijdingsmiddelen om ongedierte te doden. Maar dergelijke chemicaliën zijn ook ongezond voor de mens. Andere voorbeelden zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. 

Een kuur om overtollige gifstoffen weg te werken

Kort samengevat is het doel van een detoxkuur het wegwerken van het overschot aan schadelijke deeltjes in je lichaam. Je lichaam doet dit voor het grootste gedeelte zelf. Door de inname tot het minimum te beperken krijgen organen zoals de lever en de nieren de kans om het overschot weg te werken. 

Een detoxkuur als onderdeel van een verantwoorde levensstijl
Een detoxkuur als onderdeel van een verantwoorde levensstijl

Zo ziet het volgen van een sapkuur eruit

Detoxen door alleen maar gezonde sappen te drinken is een populaire methode. Je drinkt iedere dag 5 flesjes sap en eet verder niets anders. Alleen water en thee zonder suiker zijn toegestaan. Over het algemeen ligt de duur tussen de 3 en de 5 dagen. Maar zelfs wanneer je een detoxkuur slechts een enkele dag volgt zijn er al positieve resultaten te behalen. 

Sappen die op basis van wetenschappelijk onderzoek zijn samengesteld

Een willekeurig sapje is waarschijnlijk ongeschikt voor een detoxkuur. Ze dienen namelijk aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het hoofdbestanddeel is groente, omdat fruit te veel suiker bevat. Daarnaast worden de sappen langzaam geperst met een speciale techniek om alle voedingsstoffen te behouden. 

Voorwaarden van een sapje in een detoxkuur: 

• Hoofdzakelijk gemaakt van groente (minimaal 70%)
• De ingrediënten zijn biologisch en onbewerkt
• Er is gebruik gemaakt van een slowjuice perstechniek
• Een superfood als extra bestandsdeel


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/een-detoxkuur-als-onderdeel-van-een-verantwoorde-levensstijl


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
Hoe dop je tuinbonen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.