Drie topcadeaus voor de echte wijnliefhebber wat géén fles wijn is!

Voor velen het ultieme moment van genieten; een mooie fles openmaken in een goed gezelschap. Om niet clichématig met een fles wijn aan te komen, hier drie topcadeaus op een rij voor de wijnliefhebber. 

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Alcohol drinken lijkt steeds meer in de taboesferen terecht te komen. Geheel onterecht naar de mening van velen, zeker wanneer het gaat om een mooie fles wijn is het niet de alcohol maar de prachtige smaak én geur waar het om draait. 

Voor velen het ultieme moment van genieten; een mooie fles openmaken in een goed gezelschap. Daarnaast vervult wijn natuurlijk nog veel meer functies, het versterkt smaken van gerechten en geeft net dat beetje glans aan een mooie avond. Een cadeau geven aan iemand die van wijn houdt, is dan ook altijd een goede keuze. Om dan niet clichématig met een fles wijn aan te komen, hier drie topcadeaus op een rij voor de wijnliefhebber. 

1. Goed bewaard

Er zijn weinig zaken die er beter op worden naar mate ze ouder worden, maar wijn is hier toch één van. Toch is het niet zo dat je de fles in de vensterbank kan zetten en de tijd dan wel zijn werk doet. Er is meer nodig om ervoor te zorgen dat een fles goed kan rijpen. 

Een wijnklimaatkast is dan ook een cadeau waar menig hart van wijnminnend Nederland sneller van gaat kloppen. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan met een wijnkoelkast op inbouw niveau. 

2. De cursus

Natuurlijk weet jouw wijnliefhebbende vriend of vriendin al veel van wijn, maar waarschijnlijk nog niet alles. Een wijncursus is dan ook altijd een leuk cadeau, al was het alleen maar om de oude kennis weer even op te halen. En al die lekkere wijntjes die tijdens een cursus geproefd mogen worden? Daar is natuurlijk ook niets mis mee!

3. Op reis

Er zijn vandaag de dag wijnreizen in alle soorten en maten te boeken. Van een dagtrip naar een Nederlandse wijnboer (ja, die zijn er!) tot een meerdaagse trip naar de Dordogne. Voor ieder budget is er een wijnreis te boeken, soms zelfs met een bijpassend arrangement. Iets waar een echt wijnliefhebber graag zijn agenda vrij voor maakt. En wie weet mag je wel mee!

Kortom, een cadeau aan een wijnliefhebber is eigenlijk heel eenvoudig te bedenken. Want het is een onderwerp waar je nooit álles over weet en altijd weer ontwikkelingen in zijn. Ook een leuke wijnaccessoire is altijd een leuk idee, van een klein wijnrek tot een kurkentrekker. De gemiddelde wijnliefhebber kan dit alles zeer goed waarderen. Proost!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/drie-topcadeaus-voor-de-echte-wijnliefhebber-wat-geen-fles-wijn-is


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Volgend blog →
Hoe dop je tuinbonen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.