Dit kan een horeca robot voor jouw restaurant betekenen

Een robot die de deur opent voor gasten, bestellingen opneemt en drankjes rondbrengt: in de strijd tegen personeelstekort zetten steeds meer restaurants robots in.

In China en Japan worden sommige restaurants zelfs volledig gerund door robots; in Nederland zijn we nog aan het experimenteren. Benieuwd wat een horeca robot voor jouw onderneming kan betekenen? Lees dan snel verder.

Wat zijn robots precies?

Laten we beginnen met een korte introductie van wat robots eigenlijk zijn. In de context van de horeca zijn dit geavanceerde machines die zijn ontworpen om menselijke taken te automatiseren. Horeca robots zijn uitgerust met sensoren, camera's en slimme software die hen in staat stellen om verschillende taken in een restaurantomgeving uit te voeren, van klantinteractie tot taken in de keuken.

Waarom wordt de horeca robot steeds populairder?

Het is geen toeval dat horeca robots steeds populairder worden. Er zijn verschillende redenen waarom restauranteigenaren en horecapersoneel deze technologie omarmen. De grootste reden is het groeiende personeelstekort in de horeca. Dit dwingt ondernemers om alternatieve oplossingen te vinden. 

Horeca robots kunnen een welkome aanvulling zijn in een branche waar het moeilijk is om voldoende menselijk personeel te vinden. Een tweede belangrijke reden is de consistentie en efficiëntie van robots. Ze maken geen fouten bij het opnemen van bestellingen en hebben geen pauzes nodig. Dit betekent snellere service en een hogere klanttevredenheid. Bovendien zijn horeca robots 24/7 beschikbaar, wat flexibiliteit biedt die menselijk personeel niet kan bieden.

Waar kan de horeca robot bij helpen?

Horeca robots kunnen bij verschillende aspecten helpen. Het hoofddoel is om de werkdruk van het reguliere personeel te verlichten en de algemene gastervaring te verbeteren. Hier zijn enkele taken waarbij ze van dienst kunnen zijn:

  1. Begeleiden:  Na het ontvangen en verwelkomen van de gasten zou de horeca robot de gast kunnen begeleiden naar hun tafel.
  2. Serviesgoed en drankjes bezorgen: Horeca robots kunnen drankjes, gerechten en zelfs dessert naar de tafels van gasten brengen, wat zorgt voor een efficiënte en vlotte bediening.
  3. Tafels opruimen: Na de maaltijd kunnen ze tafels opruimen en vuile borden en glazen naar de keuken brengen. Ondertussen kan de werknemer meer gastvrijheid geven aan de klant.
  4. Entertainment: Sommige horeca robots zijn ontworpen om te fungeren als entertainment voor gasten, zoals het zingen van verjaardagsliedjes.
  5. Tillen: Een horeca robot kan tot wel 60 kilogram gewicht dragen. Handig bij het serveren van meerdere drankjes en gerechten en het dekken en afruimen van tafels.

Bovendien kunnen horeca robots met elkaar communiceren, hebben ze een oproepfunctie, kun je ze contactloos bedienen (ook met spraakherkenning), zijn ze waterdicht en kunnen ze zelfstandig mensen en obstakels vermijden.

Nemen robots het horecapersoneel uiteindelijk over?

Een belangrijke vraag die vaak wordt gesteld, is of horeca robots het menselijk personeel zullen vervangen. Het antwoord is nee, horeca robots zijn bedoeld om het personeel te ondersteunen en niet over te nemen. Ze zijn ontworpen om repetitieve taken op te pakken, zodat het reguliere personeel zich kan concentreren op taken die menselijke interactie en creativiteit vereisen.

Menselijk personeel blijft essentieel in de horeca voor zaken als het creëren van een gastvrije sfeer, het bereiden van heerlijke gerechten en het bieden van persoonlijke service. Horeca robots vullen deze inspanningen aan en verminderen de druk op het personeel, vooral tijdens piekuren of in tijden van personeelstekort. Ze stellen restaurants in staat om efficiënter te werken en een betere klantervaring te bieden.

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je graag een horeca robot aanschaffen? Stap dan naar een professioneel bedrijf, zoals Fulin Robots. De specialisten helpen je graag verder om te kijken of een horeca robot echt wat voor jou is.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/dit-kan-een-horeca-robot-voor-jouw-restaurant-betekenen


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
15 x Indiase recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.