De gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie

Verschillende studies hebben aangetoond dat matige consumptie van koffie een positieve invloed kan hebben op de cognitieve functie, daarnaast heeft koffie nog meer gezondheidsvoordelen.

Veel mensen zullen misschien denken dat het drinken van koffie ongezond is, maar het is gebleken dat er in koffie veel stofjes zitten die allerlei gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Dus ben jij een enorme koffiefan en drink je het liefst een aantal koppen koffie per dag, dan kun je dit gerust blijven doen. 

Koffie drinken is echter niet heel goed voor je portemonnee, koffie zoals koffiecups kunnen behoorlijk prijzig zijn. Maak daarom vooral gebruik van een koffiecups aanbieding wanneer je dit tegenkomst, hier kun je flink op besparen. Ben jij benieuwd welke gezondheidsvoordelen koffie drinken allemaal heeft, lees dan snel verder.

Het verbetert je cognitieve functie

Iets wat veel mensen wel weten, is dat koffie kan bijdragen aan het verbeteren van je cognitieve functie. In koffiebonen zit het stofje cafeïne, een natuurlijke stimulans. Door het drinken van koffie wordt je alertheid en concentratie verhoogd, en je reactietijd versneld. Verschillende studies hebben aangetoond dat matige consumptie van koffie een positieve invloed kan hebben op de cognitieve functie, wat uiteindelijk kan leiden tot betere prestaties.

Verlaagd risico op bepaalde ziekten

Uit een onderzoek dat recent is gedaan blijkt ook dat het regelmatig drinken van koffie zorgt voor het verminderen van risico op een aantal verschillende ziekten. Onder andere wordt koffieconsumptie in verband gebracht met een lager risico op type 2 diabetes, beroerte, leverziekte en sommige vormen van kanker, waaronder lever- en darmkanker. De antioxidanten in de koffie, zoals chlorogeenzuur en cafeïnezuur, zijn hier verantwoordelijk voor.

Koffie heeft een positieve invloed op de lever

Wanneer je regelmatig geniet van een kop koffie, dan is dit is goed voor je lever. Uit een ander onderzoek is gebleken dat het drinken van koffie helpt bij het verminderen van het risico op bepaalde leveraandoeningen, zoals levercirrose, leververvetting en leverkanker. Ook heeft koffie ontstekingsremmende eigenschappen en hierdoor kan het bijdragen aan het behoud van een goede leverfunctie.

Verminderen van risico op neurodegeneratieve aandoeningen

Ook is er steeds meer bewijs dat het drinken van koffie kan helpen bij het verminderen van het risico op neurodegeneratieve aandoeningen, denk dan aan ziektes zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. Cafeïne en ook andere stofjes in koffie, kan beschermende effecten hebben op de hersenen, waaronder het vertragen van het verlies van dopamine producerende zenuwcellen die in verband worden gebracht met Parkinson.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voldoende onderzoeken geweest waaruit blijkt dat koffie drinken veel gezondheidsvoordelen heeft. Echter, bij bijna alles, is het wel belangrijk om koffie met mate te drinken. Drink je te veel koffie dan kan dit juist voor vervelende gezondheidsklachten zorgen, denk aan slapeloosheid, nervositeit en maagklachten.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/de-gezondheidsvoordelen-van-het-drinken-van-koffie


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
15 x recepten met ei

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.