Creatiever koken: zo daag jij jezelf uit!

Het is van essentieel belang om gevarieerd te eten om alle benodigde voedingsstoffen uit je dieet te halen. Maar het is niet altijd gemakkelijk is om creatief te zijn in de keuken.

Het is iedere week weer een hele opgave om met een gevarieerd en gezond menu te komen. In de praktijk eten de meeste gezinnen grotendeels dezelfde gerechten. Week na week. Soms staan zelfs altijd dezelfde ingrediënten op het menu. Voorspelbaar, dat wel. Makkelijk ook. 

Maar goed voor de gezondheid is het niet. Het is van essentieel belang om gevarieerd te eten. Alleen dan is het mogelijk om alle benodigde voedingsstoffen uit je dieet te halen. Maar we begrijpen ook heel goed dat het niet altijd gemakkelijk is om creatief te zijn in de keuken.

Herken jij dit? En wil je het koken graag wat leuker maken en met meer creativiteit in de keuken staan? Dan wordt het hoog tijd om hier werk van te maken. Creatief koken kun je leren! Hieronder geven we enkele tips om je hierbij te helpen. 

Laat je inspireren door andere maaltijden

Er zijn altijd wel van die dagen dat je gewoon geen zin of tijd hebt om te koken. Misschien grijp je op die momenten sneller naar een makkelijke maaltijd. Het is belangrijk om op die dagen te kiezen voor maaltijden waar je zelf niet snel op zou komen. Maak hierbij bijvoorbeeld gebruik van de maaltijden van Factormeals. Dit is een innovatief bedrijf dat verse kant-en-klare maaltijden levert aan particulieren.

In tegenstelling tot de kant-en-klare maaltijden in de supermarkt, zijn deze enkel gemaakt van de meest verse producten en bevatten ze geen overmatige kunstmatige toevoegingen en zout. Ze worden gemaakt door echte chefs die weet hebben van smaken en combinaties. Met een kortingscode factor kun je deze gerechten snel en goedkoop uitproberen.

Bijkomend voordeel is dat je je kunt laten inspireren door deze maaltijden. Dit zijn misschien combinaties of smaakprofielen die je zelf niet snel zal kiezen voor jouw gerechten. Eenmaal geprobeerd, merk je echter hoe lekker het is. Laat je hierdoor inspireren. 

Creatiever koken: zo daag jij jezelf uit!
Creatiever koken: zo daag jij jezelf uit!

Ontdek nieuwe recepten

De digitale wereld staat bomvol recepten. Recepten gecreëerd door chefs, maar ook door thuiskoks zoals jij en ik. Ontdek snelle recepten, budgetrecepten, wereldrecepten, vegetarische recepten en ga zo maar door. Hiermee kun je eenvoudig nieuwe smaken, ingrediënten en bereidingswijzen ontdekken. Probeer elke week minimaal één nieuw recept uit. Op die manier verbreed je je horizon en kun je deze nieuwe vaardigheden en ontdekte smaken zelf weer toepassen in jouw eigen gerechten. 

Kook enkel met wat al in huis is

Soms is het leuk om jezelf uit te dagen. Bijvoorbeeld door enkel te koken met wat op dat moment al in huis is. Het kan je nog verbazen hoeveel je kunt maken met restjes of de laatste spullen uit de voorraadkast. Hoe minder keus er is, hoe creatiever je moet zijn om een lekker gerecht op tafel te zetten. Dit is een leuke manier om jezelf uit te dagen creatiever te koken en het zorgt er ook voor dat je met een minder groot budget lekkere gerechten leert maken.

Durf ook te experimenteren. Een gerecht hoeft niet altijd perfect te zijn. Creatief koken is makkelijker gezegd dan gedaan. Het zal vast ook gebeuren dat het resultaat een keer tegenvalt. Laat dit je niet ontmoedigen. Van fouten leer je.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/creatiever-koken-zo-daag-jij-jezelf-uit


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.