Ben jij een wijnkenner of vooral een liefhebber?

Drink jij graag wijn? Dan is de kans groot dat je er een mening over hebt. Je favoriete wijnen ontdek je alleen door veel te proeven; wat een straf!

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Houd je van wijn? Dan ben je niet automatisch een wijnkenner. Een echte wijnkenner ben je als je alles weet van wijn. Als je alle druivenrassen en alle wijnsmaken kent, je precies de kenmerken op kan noemen en weet met welke gerechten je ze het best kunt combineren. 

Gelukkig hoef je er helemaal geen verstand van te hebben als je toch gewoon van een wijntje wilt genieten. Want een liefhebber kun je ook zijn als je helemaal geen verstand hebt van wijn, maar wel precies weet wat je lekker vindt.

Kenner of liefhebber?

Drink jij graag wijn? Dan is de kans groot dat je er een mening over hebt. Dat je weet welke wijn je lekker vindt - je bent bijvoorbeeld dol op Chardonnay wijn -  en welke niet. Je weet misschien ook van een aantal gerechten welke wijn er lekker bij smaakt en weet op een terras op de kaart makkelijk een wijn te vinden waarvan je vrij zeker weet dat hij je zal smaken. 

Een liefhebber, dat ben je, want je drinkt graag wijn en weet goed te verwoorden wat je precies lekker vindt.

Als je weet wat je lekker vindt ben je nog niet automatisch een wijnkenner. En een wijnkenner is niet per definitie een wijnliefhebber. Al zijn wijnkenners die in het glas spugen op één hand te tellen, want waarom zou je je verdiepen in in iets waar je helemaal niet van houdt? 

Toch zijn ze er wel. Een echte wijnkenner verdiept zich namelijk in meer dan alleen de smaak. Kunnen zeggen of iets lekker is of niet, dat is niet voldoende. Nee, als wijnkenner kun je wijnen van elkaar onderscheiden. Je kent de smaken, weet van de verschillende druivenrassen en wijnstreken welke kenmerken zij hebben en hoe je dit terug proeft in de wijn. Een wetenschap, dus eigenlijk, die heel wat jaren studie kost.

Wijngaard in Zuid-West Frankrijk
Wijngaard in Zuid-West Frankrijk

Wat je lekker vindt bepaal je door te proberen

Wil jij van wijn geen studie maken, maar er gewoon lekker van genieten? Geen probleem! Doordat er wijnkenners zijn, is van vrijwel iedere wijn wel bekend hoe deze smaakt en waar hij goed mee combineert. Aan jou om vervolgens te bepalen wat je lekker vindt, want dat kan geen kenner voor je doen.

Je favoriete wijnen ontdek je alleen door veel te proeven; wat een straf. Het is niet nodig om precies te weten hoe een Tempranillo wijn is gemaakt en wat de unieke kenmerken zijn, wel moet je weten of je hem lekker vindt. 

Door de kennis van de wijnkenners te combineren met je persoonlijke smaak, vind je voor ieder moment en bij ieder gerecht een wijn die je prima zal smaken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/ben-jij-een-wijnkenner-of-vooral-een-liefhebber


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Volgend blog →
15 x zomers buiten eten

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!