BBQ seizoen geopend: het meest populaire barbecue vlees

Het barbecue seizoen is weer geopend: kies jij voor een simpele of uitgebreide barbecue? Voor beide bekijk je hier het meest populaire barbecue vlees.

Niets is zo gezellig als tijdens lange zomeravonden met vrienden en familie te genieten van een heerlijk glaasje rosé terwijl de barbecue staat te gloeien.

Naast de keuze uit een kolenbarbecue, gasbarbecue of een elektrische barbecue is het kiezen van het juiste vlees, sausjes en bijgerechten belangrijk voor een geslaagde barbecue.

Welk vlees op de barbecue?

Er kunnen veel verschillende soorten vlees worden gegrild; het meest populair zijn worstjes, burgers, kipspiesjes en speklappen. Deze zijn snel klaar en vooral geschikt voor de makkelijke barbecue. 

Voor een uitgebreidere barbecue kun je ook kiezen voor luxer vlees zoals lamsvlees, biefstuk, buikspek of Iberico spareribs. 

Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar mooie vleessoorten, maar bij de online slager wordt dit voor je gedaan. Gegarandeerd het lekkerste vlees dat geschikt is voor de barbecue bij je thuisbezorgd.

Hoeveel gram BBQ vlees per persoon?

De exacte hoeveelheid vlees voor de barbecue heeft met meerdere factoren te maken. Zijn het grote eters, hoeveel bijgerechten serveer je erbij en vooral stokbrood is altijd vullend.

Over het algemeen kun je een richtlijn aanhouden dat men gemiddeld zo’n 300 tot 400 gram vlees per persoon eet tijdens een barbecue.

Wat serveer je bij een barbecue?

Naast vlees kun je alle kanten op wat betreft bijgerechten, maar een simpele salade en stokbrood met kruidenboter kennen we inmiddels allemaal wel. Grill eens verschillende soorten groenten zoals paprika, courgette, champignons, vleestomaten, maiskolven, venkel of aubergine. Je kunt deze enkel met een beetje olijfolie, peper en zout bestrooien of zet de groenten eerst in een kruidige marinade. Je kunt de groenten ook eens vullen met bijvoorbeeld kaas.

BBQ seizoen geopend: het meest populaire barbecue vlees
BBQ seizoen geopend: het meest populaire barbecue vlees

Serveer eens een zelfgemaakte Amerikaanse coleslaw, rode bietensalade, parelcouscous salade of een huzarensalade om een paar voorbeelden te noemen. De variaties zijn eindeloos en je kunt zelfs aardappels poffen tussen de kolen van de barbecue.

Mijn favorieten

Tot slot deel ik hier mijn favorieten van de barbecue. Voor mij is een barbecue geslaagd als er van alles wat te vinden is. Ik ben geen grote vleeseter, waardoor ik liever kies voor een kwaliteit stuk vlees met daarbij veel groenten. Gegrilde groenten, minimaal twee soorten salades en een gepofte aardappel.

Het poffen van aardappels op de barbecue is ideaal, je pakt ze in met aluminiumfolie en legt ze vervolgens tussen de kolen. Terwijl je op het rooster de rest aan het bereiden bent heb je er geen omkijken meer naar.

Mijn favoriete vleessoorten van de barbecue zijn biefstuk, kipspiesjes en spareribs.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/bbq-seizoen-geopend-het-meest-populaire-barbecue-vlees


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.