Afgezien van het feit dat de namen op elkaar lijken, zijn er veel verschillen tussen deze groenten. Een koolraap is een wintergroente en hoort tot de groenten familie kool. Koolrapen groeien ondergronds en hebben een groen-gelige of geel-paarse schil. De schil van een koolraap is vrij hard. Een koolraap is veel groter dan een koolrabi. Je kunt een koolraap stoven of koken, hierdoor krijgt deze een zachte en zoete smaak.


Een koolrabi is juist geen wintergroente. Koolrabi is vooral in het voorjaar beschikbaar. De schil van een koolrabi kan licht-groen of blauw-paars van kleur zijn.
Aan de binnenkant zijn koolrabi's wit-gelig van kleur. Een koolrabi smaakt als de steel van een broccoli of bloemkool. Koolrabi kun je prima (wel geschild) rauw als gekookt eten. Koolrabi's zijn meestal een stuk kleiner dan een koolraap, en hebben vaak nog wat kleine takjes en blaadjes. Tip: Op de foto bij deze uitleg is een koolrabi te zien.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!