Je ziet wel eens recepten waar sap van bijvoorbeeld een citroen, limoen of sinaasappel gebruikt wordt. Maar hoeveel sap zit er eigenlijk in een citrusvrucht? Hier vind je de standaard afmetingen voor citrusvruchten:
- 1 citroen: 3 eetlepels sap
- 1 limoen: 2 eetlepels sap
- 1 sinaasappel: tussen de 4 en 5 eetlepels sap
- 1 grapefruit: 12 eetlepels sap
Hoe pers ik het makkelijkste sap uit een citrusvrucht?
Om sap uit een citrusvrucht te persen heb je niet veel meer nodig dan een mesje en je handen. Snijd de vrucht doormidden en druk met je duimen in het vruchtvlees.
Je kunt echter ook gebruik maken van een handpers of elektrische pers (sapcentrifuge). Dit is veel handiger dan met de hand wanneer je meer dan 1 vrucht wil persen.
Tip: uiteraard is niet elke vrucht hetzelfde. De genoemde hoeveelheden zijn een gemiddelde. Dit kan per vrucht verschillen, soms heb je meer en soms minder sap uit 1 vrucht.