Hoe verdrijf je etensgeuren en vieze luchtjes?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe verdrijf je etensgeuren en vieze luchtjes?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Een bak- of kooklucht kan erg vervelend zijn. Je hebt een heerlijke maaltijd in de keuken staan bereiden, maar na het eten ruikt het nog steeds erg naar een baklucht of kooklucht. Vooral frituurlucht, gebakken vis, een pittige curry of wanneer je per ongeluk iets aan hebt laten branden kunnen een erg vervelende geur achterlaten. Hoe kom je daar vanaf? Er zijn een aantal handige manieren om van bakluchtjes af te komen.

Ruim het overgebleven eten goed en snel op.

Misschien een inkoppertje, maar het goed en snel opruimen van de overgebleven maaltijd is erg belangrijk om nare kookgeurtjes te voorkomen. Verpak de restjes in afgesloten bakjes en plaats deze (na het afkoelen tot kamertemperatuur) in de koelkast of vriezer. Ruim dan ook alle overgebleven ingrediënten en leeg de vuilnisbak. 

Ruim de tafel af.

Vooral borden waar al van gegeten is kunnen op den duur gaan stinken. Je kunt vieze luchtjes dus heel simpel voorkomen door de tafel na het eten direct af te ruimen. Plaats de vieze borden, besten en glazen in de vaatwasser. Heb je geen vaatwasser? Spoel dan de vaat tenminste een keer af, waar het direct afwassen uiteraard meer effect heeft. Let er ook op dat je geen voedselresten in de afwasbak of gootsteen achterlaat, deze kunnen ook ongewenste geurtjes gaan verspreiden. Schrob ook de wasbak na gebruik met was afwasmiddel.

Schoonmaken van het kookfornuis.

Het fornuis is het hart van de keuken, hierop bereid je de meeste maaltijden. Niet zo gek dat er van het kookfornuis dan ook ongewenste geurtjes kunnen komen. Gebruik een ontvetter na het frituren of bakken in vet. De geur van oud vet zal heel snel erg sterk worden. Ook de afzuigkap kan een bron van ongewenste geuren zijn. Oud vet, opgedroogd kookwater, spatjes en etensresten leiden vaak tot vieze geuren.

Ventileer de keuken.

Dit is niet alleen een goede tip voor na het koken, maar ook zeer zeker voor tijden het koken. Ventileer je keuken op een goede manier om zo snel van kookgeuren af te komen. Zet zoveel mogelijk de ramen en afzuigkap aan om zoveel mogelijk te voorkomen dat kookgeuren naar de rest van het huis toegaan.

Witgoed.

Koelkasten, vriezers, magnetrons en vaatwassers kunnen op den duur een bron van ongewenste geuren zijn. Dit kan komen doordat deze al een tijd niet meer zijn schoongemaakt, er nog etensresten in- of aanzitten of simpelweg door de leeftijd van het apparaat. Controleer regelmatig de houdbaarheidsdatums van de producten in de koelkast en vriezer. Ontdooi de vriezer zo nu en dan, en houdt alle apparatuur na het koken bij. Zo voorkom je veel werk en uiteindelijk ook geurtjes.

Zijn de geurtjes nog niet weg?

Heb je alle bovenstaande tips geprobeerd, maar heb je nog steeds vieze geurtjes in huis? Dan kan de oorzaak ook ergens anders liggen. Probeer de geur niet met geurkaarsen, wierookstokjes of andere parfum-gebaseerde producten te verdoezelen. Achterhaal wat de bron van het probleem is, en los deze op. Het kan zo simpel zijn als een dode muis achter het fornuis.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe verdrijf je etensgeuren en vieze luchtjes?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.