Hoe maak je tomatenpuree minder zuur?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe maak je tomatenpuree minder zuur?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Je kunt tomatenpuree op verschillende manieren minder zuur maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van uien.

Karameliseer de uien eerst en voeg dan de tomatenpuree toe aan een pan op laag vuur. De tomatensaus zal hierdoor minder zuur smaken en wat zoeter. Een andere manier om tomatenpuree te ontzuren is door een pan op laag vuur te zetten.

Bak de tomatenpuree maximaal 2 minuten even aan. Bak de tomatenpuree niet te lang aan, anders zal deze gaan verbranden. Voeg eventueel eerst een klein klontje boter toe aan de pan om te voorkomen dat de tomatenpuree snel zal verbranden. 

Blikjes tomatenpuree
Blikjes met tomatenpuree

Tegenwoordig zijn de meeste blikken tomatenpuree niet heel erg zuur meer. Vroeger kwam het ontzuren van tomatenpuree regelmatig voor, aangezien de puree van verse tomaten werd gemaakt.

Deze was in veel gevallen erg zuur. Toch is het ontzuren van een blikje tomatenpuree nog aan te raden aangezien het de smaak van de puree ook beter maakt.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe maak je tomatenpuree minder zuur?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.