Hoe maak je schorseneren schoon?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe maak je schorseneren schoon?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 20-02-2020.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-02-2020

Schorseneren worden ook wel armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit zijn wortels die vrij dun en lang zijn met een hele donkerbruine of zwarte schil. Doordat het schoonmaken van schorseneren niet heel makkelijk is, wordt deze groente niet heel vaak gegeten.

De schil van schorseneren is niet eetbaar, de rest wel. Het verwijderen van de schil is vrij lastig en er komt meestal een kleverig melksap vrij. Dit sap is lastig te verwijderen van handen en keukengerei. Er zijn 2 manieren om schorseneren schoon te maken; 

  1. Schil de schorseneren eerst en kook deze daarna. Gebruik wel voor de zekerheid poedervrije latex handschoenen geschikt voor voedselverwerking. Haal met behulp van een dunschiller de schil eraf, spoel de schorseneren dan goed af en kook deze in de pan. Schorseneren verkleuren snel, om dit te voorkomen kun je het beste een flinke scheut melk toevoegen aan het water.
  2. Kook de schorseneren eerst, daarna schillen. Maak de schil van de schorseneren eerst goed schoon onder water. Kook dan 8 tot 10 minuten, of totdat je ziet dat de schil iets wat los begint te komen. Spoel de schorseneren dan af onder koud stromend water en pel ze. Je kunt eventueel ook een dunschiller gebruiken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe maak je schorseneren schoon?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.