Hoe kun je olijven het beste bewaren?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe kun je olijven het beste bewaren?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Olijven zijn te koop in verschillende soorten verpakkingen: los, in pot, in blik of in een bakje. Verse olijven bewaar je het beste door deze in een (schone) pot of bewaardoos te doen met wat olijfolie erin. Je kunt deze naar wens op smaak maken door er wat kruiden doorheen te mengen. 

Olijven die je in potjes of blikken koopt zijn geconserveerd met een bepaalde vloeistof -meestal olijfolie- om ervoor te zorgen dat de olijven niet uit gaan drogen. Bewaar olijven in een vloeistof die de olijven helemaal bedekt, anders loop je kans dat de bovenste olijven gaan rotten of uitdrogen.

Na het openen van een pot geconserveerde olijven kun je deze tussen de 20 tot 30 dagen nog gebruiken, zolang deze onder de vloeistof staan. Verse olijven houden het wat minder lang uit, deze kun je na aanschaf tot maximaal 10 dagen bewaren. Ons advies is om olijven niet in te vriezen, dan gaat de meeste smaak verloren!

Tapenade van olijven kun je het beste in een donkere ruimte bewaren. Kijk op de verpakking voor de THT (tenminste houdbaar tot) datum. 

Tapenade van olijven kun je na opening tot ongeveer 4 dagen zonder problemen eten. Gebruik wel steeds een schone lepel om de tapenade uit de verpakking te scheppen. Dit voorkomt dat er teveel bacteriën en/of schimmels ontstaan in de verpakking.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe kun je olijven het beste bewaren?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.