Hoe creëer je de perfecte opbergruimte in je keuken?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe creëer je de perfecte opbergruimte in je keuken?

Je wilt er voor zorgen dat je keuken en er opgeruimd en georganiseerd uitziet. In dit artikel geven we vijf tips hoe je de perfecte opbergruimte in jouw keuken kunt creëren.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 20-04-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-04-2023

Eén van de meest belangrijke ruimtes in huis is de keuken geworden. Eten brengt immers iedereen samen en het is dan ook niet gek dat je veel tijd doorbrengt met je vrienden en familie in deze ruimte.

Maar je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat deze ruimte opgeruimd en er georganiseerd uitziet. In dit artikel geven we vijf tips hoe je de perfecte opbergruimte in jouw keuken kunt creëren.

Analyseer je keuken en bepaal je behoefte

Ga je een nieuwe keuken kopen of je huidige keuken reorganiseren, het is altijd belangrijk om je keuken te kennen en te weten wat jouw behoeften zijn. Zet op een rijtje welke spullen je opbergt in de keuken, zoals pannen, servies, bestek en voorraad. Denk ook na over hoe vaak je deze spullen gebruikt. Op basis hiervan kun je uitzoeken welke opbergoplossingen het beste passen.

Maak gebruik van de verticale ruimte

Een tip die we kennen van de mooiste moderne badkamers is het gebruik van de verticale ruimte. Badkamers zijn vaak wat kleiner, hierdoor moet er creatief omgegaan worden met de kleine oppervlakte. Dit kun je ook toepassen in je keuken. Maak gebruik van planken, hoge kasten, hangende rekken of magnetische messenhouders. Items die je vaak gebruikt kun je op ooghoogte opbergen en spullen die je minder vaak gebruikt kun je wat hoger plaatsen.

Maak goed gebruik van lades en kasten

Lades en kasten zijn de meest voorkomende opbergoplossingen in keukens. Probeer deze dan ook optimaal te benutten. Maak gebruik van ladeverdelers, uittrekbare planken en draaiplateaus om het meeste uit deze opbergoplossingen te halen. Zorg er daarnaast voor dat de spullen die je het meest gebruikt ook het makkelijkst te bereiken zijn.

Gebruik transparante opbergboxen

Een goede tip om spullen snel te vinden én tegen verspilling is het gebruik van transparante opbergboxen. Door ingrediënten en voedsel in doorzichtige bakken te bewaren, kun je gemakkelijk zien wat je in huis hebt en verspilling voorkomen. Je zorgt er hiermee ook voor dat jouw keuken er georganiseerd bij staat en met het gebruik van etiketten zorg je ervoor dat de kans op spullen kwijtraken vele malen kleiner wordt.

Maak gebruik van zones

Een effectieve manier om je keuken georganiseerd te houden, is door het creëren van zones. Dit betekent dat je specifieke gebieden in je keuken toewijst aan bepaalde functies. Door items die bij elkaar horen dicht bij elkaar op te bergen, bespaar je tijd en moeite tijdens het koken en opruimen.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe creëer je de perfecte opbergruimte in je keuken?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.