Hoe bewaar je het beste sla ?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe bewaar je het beste sla ?

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Sla bewaar je het beste in de groentelade van je koelkast, op deze manier kun je sla tot ongeveer 3 a 4 dagen goed houden. Goede sla ziet er fris uit, heeft geen verlepte bladeren en een stevige kern.

Losse bladeren bewaar je het beste gewassen in een plastic bewaarbak. Leg dan wel op de bodem of bovenop de blaadjes sla 1 of meerdere vellen keukenpapier. Kropsla die je los hebt gekocht bewaar je het beste in een vochtige keukendoek.

Sla kan ook bewaart worden buiten de koelkast. Bewaar de sla op een koele en donkere plek zoals een kelder. Wees er dan zeker van dat de temperatuur hetzelfde blijft, het liefst tussen de 5 en 10 graden Celsius. Was de sla dan wel voor gebruik!

Tip: is je sla toch een beetje verlept? Gebruik dan een bak met water en ijsklontjes om de sla nieuw leven in te blazen.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe bewaar je het beste sla ?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.