Hoe belangrijk is de juiste wijn bij een gerecht?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe belangrijk is de juiste wijn bij een gerecht?

Wijn is rijk aan antioxidanten, deze zijn goed voor je gezondheid. Is wijn dan ook goed voor je gezondheid, of juist niet?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 10-08-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-08-2022

Wijn is een van de meest bekende dranken ter wereld. Het maakt al sinds de oudheid deel uit van de menselijke cultuur en is vandaag de dag nog steeds populair. Rode wijn en witte wijn bevatten resveratrol, een stof die bloedstolsels voorkomt en het risico op hartaandoeningen vermindert. 

Rode wijn en witte wijn bevatten ook antioxidanten die kanker, diabetes, de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen helpen voorkomen. Het is ook goed voor je rectale en je algehele lichaamsgezondheid. Dus als je je rectale en algehele gezondheid wilt verbeteren, kun je witte wijn kopen in winkels. Je kan ook online wijn bestellen.

Wijn reguleert de stoelgang

Wijn is een mild laxeermiddel. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, veroorzaakt wijn geen constipatie. Het kan zelfs constipatie helpen verlichten door de stoelgang te stimuleren en de frequentie van de ontlasting te verhogen. 

Een glas wijn heeft meestal geen enkele negatieve invloed op je spijsvertering als je al een gezonde stoelgang ervaart. Met andere woorden, als je regelmatig naar het toilet gaat en alles gewoon doorgaat. Een glas rood of wit is misschien alles wat je nodig hebt om je darmen vaker te laten bewegen.

Hoe belangrijk is de juiste wijn bij een gerecht?
Hoe belangrijk is de juiste wijn bij een gerecht?

Wijn voorkomt kanker

Dankzij de antioxidanten is wijn goed voor je lichaam. Antioxidanten zijn verbindingen die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Dit zijn atomen of groepen atomen die schade kunnen toebrengen aan cellen in je lichaam. De aanwezigheid van vrije radicalen is in verband gebracht met kanker, hartaandoeningen en andere ziekten. 

Studies hebben aangetoond dat antioxidanten beschermen tegen kanker door schade door vrije radicalen te voorkomen en celmutaties die daardoor worden veroorzaakt te verminderen. 

Door één glas per dag te drinken, kun je het risico op het ontwikkelen van darmkanker met 20 procent verminderen. Je kunt ook de kans op het krijgen van borstkanker met 10 procent en prostaatkanker met 30 procent verminderen.

Wijn verlaagt het risico op bloedstolling

De rode wijn is rijk aan antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor je gezondheid, omdat ze schade aan de cellen van je lichaam voorkomen. Rode wijn heeft ook een hoge concentratie antioxidanten die de vorming van bloedstolsels helpen voorkomen en het bloed goed laten stromen. Dit kan je risico op hartaandoeningen, beroertes of zelfs overlijden door hart- en vaatziekten verminderen. 

Bloedstolsels vormen zich wanneer er een blokkade is in een of meer slagaders die bloed van het hart naar verschillende delen van ons lichaam transporteren. Wanneer dit gebeurt, kan dit voor sommige mensen ernstige pijn of ongemak veroorzaken totdat medische behandeling wordt gegeven door artsen in ziekenhuizen in de buurt van waar je woont.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe belangrijk is de juiste wijn bij een gerecht?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.