Hoe bak en braad je zonder spatten?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe bak en braad je zonder spatten?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Spatten tijdens bakken en braden is bijna niet te voorkomen. Vocht dat uit vlees of vis komt is de oorzaak van het spatten, zodra vocht in aanraking komt met een heet oppervlak zal dit alle kanten op willen gaan.

Je kunt het vlees wat je wil bakken wel droog deppen en het vuur wat minder hoog zetten. Dit vermindert spatten, maar voorkomt het niet. Bak vlees en vis niet in olijfolie, maar wrijf de olijfolie op het vlees of vis.

Dit voorkomt tevens rookontwikkeling. De meest simpele oplossing is om een deksel op de braadpan te zetten.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe bak en braad je zonder spatten?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.