Het barbecue-seizoen kan bijna beginnen
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Het barbecue-seizoen kan bijna beginnen

De Angus ribeye uit Australië is van nature al een heerlijk stuk vlees, maar met deze marinade wordt het echt een smaakexplosie.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 31-03-2023.

Bijgewerkt op: 17-04-2023

Barbecueën is voor velen een geliefde bezigheid tijdens de zomermaanden. Het is de perfecte gelegenheid om met vrienden en familie samen te komen en te genieten van lekker eten en goed gezelschap. 

Het kan echter lastig zijn om steeds maar weer nieuwe en verrassende gerechten te bedenken voor op de barbecue. Daarom delen we vandaag een heerlijk recept voor een Angus ribeye van de barbecue, afkomstig uit Australië. Deze heerlijke ribeye bestel je gemakkelijk bij BBQuality, waar je ook vlees bestellen kunt voor andere gelegenheden en zelfs voor dagelijks gebruik. Bestel bij BBQuality een vlees pakket zodat je nooit zonder écht goed en lekker vlees hoeft te zitten.

Ingrediënten

  • 4 Angus ribeye steaks
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 el Worcestersaus

Bereiding

Laat de Angus ribeye steaks op kamertemperatuur komen. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart en niet taai wordt.

Meng de fijngehakte knoflook, olijfolie, gerookt paprikapoeder, bruine suiker, komijn, zout, zwarte peper en Worcestersaus in een kom tot een marinade.

Wrijf de marinade over de Angus ribeye steaks en laat dit minstens 30 minuten intrekken. Hoe langer je de marinade laat intrekken, hoe meer smaak het vlees zal hebben.

Steek de barbecue aan en zorg ervoor dat de kolen of het gas goed op temperatuur zijn. Leg de Angus ribeye steaks op het grillrooster en grill ze aan beide kanten voor ongeveer 3-5 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid.

Haal de Angus ribeye steaks van de barbecue en laat ze nog even rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en het vlees lekker mals blijft.

Serveer de Angus ribeye steaks met een frisse salade en eventueel gegrilde groenten.

Tip: Als je de Angus ribeye steaks liever wat meer doorbakken hebt, kun je ze nog even indirect verhitten op de barbecue. Dit betekent dat je ze niet rechtstreeks boven de kolen legt, maar aan de zijkant van de barbecue. Hierdoor gaart het vlees langzaam en gelijkmatig, zonder dat het aanbrandt.

De Angus ribeye uit Australië is van nature al een heerlijk stuk vlees, maar met deze marinade wordt het echt een smaakexplosie. De combinatie van de gerookte paprikapoeder, komijn en Worcestersaus zorgen voor een kruidige en hartige smaak, terwijl de bruine suiker het geheel wat zoeter maakt. Dit recept is een echte aanrader voor wie eens iets anders wil dan de standaard barbecue gerechten.

Eet smakelijk!

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Het barbecue-seizoen kan bijna beginnen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.