Het alternatief voor teflon: Primecook pannen zonder PFAS
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Het alternatief voor teflon: Primecook pannen zonder PFAS

Ecovriendelijke pannen zijn er in steeds meer vormen, maten en merken, wat maakt een pan nou eigenlijk precies ecovriendelijk en wat is PFAS?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 23-01-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-01-2023

Het zoeken naar de beste pan is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel dingen om op te letten en voor iedereen is er een ander punt het belangrijkste. 

Waar dit voor sommige mensen enkel de prijs is, is dit voor andere mensen de levensduur en de duurzaamheid. Om de juiste keuze te maken is het handig om te weten wat PFAS is en welk alternatief voor de bekende teflon-pan er is.

Wat is PFAS?

Een veelvuldige misvatting is dat er in alle anti-aanbakpannen, en zelfs bakpapier, altijd PFAS zit. Maar wat is dat eigenlijk en waarom willen we dit vermijden?

PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen, dit is een verzamelnaam voor meer dan 6000 stoffen. Chemische stoffen, door de mens gemaakt, welke worden gebruikt om voorwerpen vet- en vuilafstotend te maken. Deze stoffen zijn ijzersterk en daarom ideaal voor het maken van een anti-aanbaklaag in pannen.

Deze stoffen zijn schadelijk voor mens en milieu, omdat deze ijzersterke stoffen heel langzaam afbreken. Door deze eigenschap hebben ze de bijnaam ‘forever chemicals’, omdat ze ‘voor altijd’ op onze planeet aanwezig zullen blijven.

Primecook pannen zonder PFAS
Primecook pannen zonder PFAS

Alternatief voor de telfon-pan

Teflon is een merknaam voor een soort plastic, ook wel bekend als PTFE. Teflon is een schadelijke stof die gebruikt wordt om o.a. anti-aanbakpannen te maken. Deze schadelijke stoffen willen we absoluut niet in ons eten, daarom is het beter om voor pannen zonder PFAS te kiezen.

Primecook is een relatief nieuw merk van gifvrije pannen met antiaanbaklaag, daarnaast maken ze ook handgemaakte keukenmessen. 

De pannen zijn van goede kwaliteit en zien er ook nog eens prachtig uit. Primecook pannen zijn een perfecte keuze omdat deze vrij zijn van welke schadelijk stof dan ook. 

De pannen zijn behalve duurzaam ook nog een slijtvast door de productiemethode waarmee de pannen worden gemaakt. Perfect voor mensen die bij de keuze om pannen aan te schaffen zowel op de levensduur als de duurzaamheid letten. Het alternatief voor teflon is volgens Primecook namelijk de Ecoshield coating, welke hun anti-aanbak eigenschappen langdurig behouden.

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Het alternatief voor teflon: Primecook pannen zonder PFAS"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.