4 Redenen waarom je noten moet toevoegen aan jouw dieet

Noten zitten boordevol essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Ze zijn een uitstekende bron van gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.

Noten zijn kleine voedzame powerhouses die boordevol gezonde voedingsstoffen zitten. Ze zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook een geweldige aanvulling op jouw dieet. 

Of je nu een gezondere levensstijl wilt aannemen, wilt afvallen of gewoon je algehele welzijn wilt verbeteren, het toevoegen van noten aan jouw dagelijkse voeding kan een positief effect hebben op jouw gezondheid. Hier zijn 4 redenen waarom je noten zou moeten toevoegen aan jouw dieet.

1. Rijk aan voedingsstoffen

Noten zitten boordevol essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Ze zijn een uitstekende bron van gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Ongeacht het type noot dat je kiest, ze bevatten allemaal voedingsstoffen zoals magnesium, vitamine E, ijzer en zink die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Deze voedingsstoffen ondersteunen een gezonde huid, verbeteren de spijsvertering, versterken het immuunsysteem en bevorderen de algehele gezondheid.

2. Goede bron van gezonde vetten

Veel mensen zijn bang om noten te eten vanwege hun vetgehalte, maar het is belangrijk om te weten dat noten voornamelijk onverzadigde vetten bevatten, ook wel gezonde vetten genoemd. Deze gezonde vetten zijn gunstig voor het hart en kunnen helpen bij het verlagen van het slechte cholesterolgehalte in het bloed. Bovendien zijn deze vetten essentieel voor de opname van in vet oplosbare vitamines zoals vitamine A, D, E en K. Het toevoegen van noten aan jouw dieet kan dus bijdragen aan een gezond hart en een betere opname van voedingsstoffen.

3. Gewichtsbeheersing

Noten kunnen ook een belangrijke rol spelen bij gewichtsbeheersing. Ondanks hun hogere caloriegehalte, kunnen noten je helpen om af te vallen of een gezond gewicht te behouden. De combinatie van vezels, eiwitten en gezonde vetten in noten zorgt ervoor dat je je langer verzadigd voelt, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt. Daarnaast kunnen noten de stofwisseling stimuleren, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies. Het is echter belangrijk om noten met mate te eten, omdat ze nog steeds calorieën bevatten.

4. Verkleint het risico op chronische ziekten

Het consumeren van noten kan het risico op het ontwikkelen van verschillende chronische ziekten verkleinen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van noten in verband wordt gebracht met een verminderd risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Dit is te danken aan de voedingsstoffen in noten, zoals antioxidanten, plantaardige eiwitten en vezels, die ontstekingen verminderen en de algehele gezondheid bevorderen.

Hoe noten aan jouw dieet toevoegen?

Het toevoegen van noten aan jouw dieet is eenvoudig en veelzijdig. Hier zijn een paar manieren waarop je noten kunt opnemen in jouw dagelijkse voeding:

1. Snacken: Noten zijn een geweldige snackoptie voor tussendoor. Je kunt ze toevoegen aan trailmixen, jouw ontbijtgranen, salades of gewoon als tussendoortje bijvoorbeeld rauwe noten van bionoot eten.

2. Notenpasta: Maak jouw eigen notenpasta door noten te malen in een keukenmachine. Dit kan als een heerlijke spread worden gebruikt op brood, crackers of als een dip voor groenten en fruit.

3. Notenmelk: Je kunt jouw eigen notenmelk maken door noten te weken en vervolgens te blenden met water. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/4-redenen-waarom-je-noten-moet-toevoegen-aan-jouw-dieet


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
Volgend blog →
15 x Indiase recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.