Zo krijg je alle gezonde voedingsstoffen uit groenten binnen
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zo krijg je alle gezonde voedingsstoffen uit groenten binnen

Er bestaan oneindig veel groenten om mee te variëren, volop inspiratie om dagelijks genoeg groenten te eten. Eet je groenten bijv. in verschillende kleuren, dan krijg je lekker veel vitamines en mineralen binnen.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 20-07-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-07-2023

Groenten zijn lekker en gezond. Dagelijkse zouden we er tenminste 250 gram van moeten binnenkrijgen. Dat krijg je gemakkelijk voor elkaar met deze zeven tips:

1. Start je dag met een groene smoothie

Een groente smoothie bestaat uit vers fruit en groenten. Zo krijg je meteen bij de start van de dag een heleboel vitamines en mineralen binnen. Denk aan vitamine A in mango, vitamine B6 in banaan en vitamine C in boerenkool.

Aan je smoothie kun je nog een schep Green Juice van Nutribites toevoegen om nog meer voedingsstoffen uit groenten en fruit binnen te krijgen. 

2. Neem een groente omelet als lunch

Een groenteomelet is een geweldige lunch. Niet alleen omdat je hiermee lekker veel groenten binnenkrijgt. Je biedt je lichaam met deze maaltijd ook gezonde eiwitten aan. Eiwit verzadigt goed en draagt bij aan de opbouw en het herstel van weefsels.

Je kunt werkelijk alle soorten groenten aan een omelet toevoegen. Van ui en paprika tot doperweten en wortels. Deze groenten vind je bijvoorbeeld in dit boerenomelet

Spinazie is ook een heerlijke groente voor in een omelet. Maak eens dit spinazie omelet als gezonde en voedzame lunch.

Gado gado
Gado gado

3. Avondmaaltijd met dubbele portie groenten

Bij je avondmaaltijd kun je de hoeveelheid groenten gemakkelijk verhogen door een groentesoep vooraf of een salade erbij. Bijvoorbeeld met deze basis groentesoep en deze bloemkoolsalade.

Je ook een diner klaarmaken met twee groentegerechten om meer van deze gezonde voedingsmiddelen binnen te krijgen. Als je bijvoorbeeld gado gado combineert met foe yong hai, heb je een heerlijke maaltijd die bol staat van de groenten. 

Eet je groenten in verschillende kleuren, dan krijg je lekker veel vitamines en mineralen binnen. Dat is heel gezond.

4. Avondmaaltijd die vrijwel volledig bestaat uit groenten

Ben je op zoek naar een avondmaaltijd die vrijwel volledig bestaat uit groenten? Denk dan eens aan gegrilde groenten of een ovenschotel met spitskool en knolselderij. 

Ook lekker is deze Mexicaanse ovenschotel met veel groenten, zoals zoete aardappel, pompoen en tomaat.

5. Groenten uit de wok

De wok leent zich uitstekende voor lekkere groentegerechten. Denk bijvoorbeeld eens aan dit recept van gewokte groenten. 

Regenboog springrolls
Regenboog springrolls

6. Groenten als tussendoortje

Om je groente-inname nog te verhogen, kun je cherrytomaatjes, komkommer of wortel nemen als snack. Maak er een feestje van en trakteer jezelf, je gezin en je bezoek op een echte groentesnack. 

Deze komkommerrolletjes met geitenkaas zien er niet alleen heel feestelijk uit, maar zijn ook ontzettend lekker. Net als deze springrolls met bleekselderij en komkommer of regenboog springrolls

Je kunt natuurlijk ook een lekkere dip maken die vol groenten zit. Bijvoorbeeld Mexicaanse tomatensalsa. Net zo goed kun je een dipsaus maken om je groenten in te dippen. Bijvoorbeeld hummus of guacamole.

7. Eet wat vaker een maaltijdsoep en -salade

Een maaltijdsoep staat vaak bol van de groenten en is dus een prima manier om je groente-inname te verhogen. Een goed voorbeeld van zo’n maaltijdsoep is ribollita. Hierin combineer je kool, aardappels, wortels en tomaat tot een smakelijk geheel.

Ribollita - Toscaanse soep
Ribollita - Toscaanse soep

Ook Franse pistou is een fantastische maaltijdsoep vol groenten. Je maakt hem het beste in de zomer, als de groenten volop aanwezig zijn.

Heb je ook al eens aan een maaltijdsalade gedacht? Bekijk bijvoorbeeld dit recept van een zomerse maaltijdsalade met zoete aardappels. Je kunt ook denken aan een Mexicaanse salade. Hierin combineer je avocado met verschillende soorten sla, paprika, cherrytomaatjes, komkommer en mais. Lekker!

In Frankrijk eten ze crudité, een salade van verschillende groenten met een heerlijke dipsaus. Lekker verfrissend in de zomer. Probeer het eens!

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zo krijg je alle gezonde voedingsstoffen uit groenten binnen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.