Kersen crumble
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kersen crumble

Een heerlijke en simpele kersen crumble kan het hele jaar door. Maak 'm feestelijk door deze in éénpersoons schaaltjes te serveren met een bolletje vanille ijs.

30 minuten
4 personen
Kersen crumble ingrediënten
Recept kersen crumble

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de ramekins in met boter. Verdeel de kersen over 4 ramekins of 4 andere ovenbestendige kleine schaaltjes.

Kersen crumble
Kersen crumble

De kersen crumble afmaken – 25 minuten

Hak de hazelnoten grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en hazelnoten met de bloem, rietsuiker, amandelmeel en een snufje zout in een middelgrote kom.

Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over de kersen en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten of tot de kruimels mooi goudbruin zijn. 

Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Serveer bijvoorbeeld met een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!

Tips!

Welke kersen voor een kersen crumble?

Je kunt verschillende soorten kersen gebruiken, zoals verse, uit pot of zelf ingemaakte kersen. Je kunt ook amarena kersen of port kersen gebruiken, of een combinatie van verschillende soorten kersen. Zolang ze maar zonder pit zijn.

Kan ik de hazelnoten vervangen?

Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door amandelen.

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
335.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.27 g
19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.7 g
6.27 g
Eiwitten
6.03 g
Vezels
3.8 g
Natrium
106.01 mg
Mineralen
Ijzer
2.03 mg
Calcium
63.95 mg
Magnesium
25.18 mg
Kalium
25.18 mg
Fosfor
71.06 mg
Koper
0.24 mg
Zink
0.42 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
5.23 mg
Vitamine D
0.12 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
13 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kersen crumble"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.