Gewokte bleekselderij met knoflook
😍 38Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gewokte bleekselderij met knoflook veganistisch

Deze gewokte bleekselderij met knoflook is een perfect bijgerecht. Weer eens iets anders om bleekselderij uit de wok te maken!

20 minuten
4 personen
Gewokte bleekselderij met knoflook ingrediënten
Recept gewokte bleekselderij met knoflook

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de onderkant van de bos bleekselderij en was de bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk.

Gewokte bleekselderij met knoflook
Gewokte bleekselderij met knoflook

Gewokte bleekselderij met knoflook afmaken – 10 minuten

Verhit een wok op hoog vuur, verhit een scheut zonnebloemolie zodra de wok begint te roken.

Bak hierin de stukken bleekselderij en voeg na enkele minuten de fijngesneden ui en knoflook toe.

Bak enkele minuten langer, de bleekselderij is het lekkerste als deze nog een beetje knapperig is. Breng op smaak met peper, zout, sesamolie, sojasaus en een snuf chilivlokken.

Serveer als bijgerecht en maak af met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Tips!

Kun je bleekselderij rauw eten?

Ja, bleekselderij is rauw lekker in een salade of om bijvoorbeeld te dippen in hummus.

Kun je bladeren van bleekselderij eten?

Je kunt het blad van de bleekselderij, ofwel selderijblad, op meerdere manieren gebruiken. Je kunt het als smaakmaker gebruiken in soep of zelfs in een quiche. Je kunt het ook gebruiken om een gerecht te garneren, net zoals peterselie of bieslook. Het selderijblad kun je eventueel invriezen om lang te kunnen bewaren.

Wat vind je van dit recept?

38 waarderingen
😍
38
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
121.26 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.79 g
1.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.71 g
1.39 g
Eiwitten
2.27 g
Vezels
2.34 g
Natrium
572.98 mg
Mineralen
Ijzer
1 mg
Calcium
100.17 mg
Magnesium
23.88 mg
Kalium
23.88 mg
Fosfor
65.71 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.49 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
22.29 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
12.81 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
13.09 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
3.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gewokte bleekselderij met knoflook"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.