Zelf kibbeling maken
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf kibbeling maken

Zelf kibbeling maken is makkelijk en super lekker. Een portie krokante vis met heerlijke kruiden en ravigottesaus, net zoals bij de visboer.

30 minuten
2 personen
Zelf kibbeling maken ingrediënten
Recept zelf kibbeling maken

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 19-07-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verhit neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Maak een glad beslag door een eidooier samen met bloem en donker bier te mengen. Voeg de helft van de viskruiden toe en zet het beslag opzij.

Snijd de kabeljauw in stukjes, niet te groot maar ook niet te klein. Meng hier de rest van de viskruiden doorheen.

Zelf kibbeling maken
Zelf kibbeling maken

Kibbeling afmaken – 15 minuten

Zodra de olie heet genoeg is, haal je de stukjes kabeljauw één voor één door het beslag en laat de stukjes voorzichtig in de olie vallen. Frituur niet teveel tegelijk en wacht tot de stukjes kabeljauw mooi goudbruin zijn.

Verplaats de kibbeling naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal tot alle stukjes kabeljauw gefrituurd zijn.

Serveer de kibbeling met ravigottesaus, eet smakelijk!

Tips!

Hoeveel is een portie kibbeling per persoon?

Een portie kibbeling is ongeveer 150 gram per persoon.

Waar wordt kibbeling van gemaakt?

Kibbeling bestaat uit witvis, meestal kabeljauw.

Kun je kibbeling ook ergens anders van maken?

Je kunt andere soorten vis gebruiken, maar je kunt bijvoorbeeld ook kip gebruiken voor een kippeling.

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
350.8 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.8 g
2.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5 g
1.05 g
Eiwitten
32.27 g
Vezels
1.4 g
Natrium
111.5 mg
Mineralen
Ijzer
1.82 mg
Calcium
50.5 mg
Magnesium
53.5 mg
Kalium
53.5 mg
Fosfor
506.5 mg
Koper
0.19 mg
Zink
1.68 mg
Jodium
285 µg
Selenium
5.5 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.5 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.7 mg
Vitamine B12
3.2 µg
Foliumzuur
48 µg
Vitamine E
0.26 mg
Vitamine K
0.07 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf kibbeling maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.