Lamsrack uit de oven
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lamsrack uit de oven

Het bereiden van een lamsrack uit de oven is makkelijker dan je misschien denkt, dit malse stukje vlees heeft niet veel nodig om super lekker te worden. Een aanrader voor de feestdagen!

1 uur
2 personen
Lamsrack uit de oven ingrediënten
Recept lamsrack uit de oven

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Haal het lamsrack een half uur vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Maak eventueel de botjes van het lamsrack schoon met een scherp mes en bestrooi het vlees ruim met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Was ondertussen de wortels, snijd deze in stukjes en leg deze in een ovenschaal. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen, plet deze en leg deze samen met een tak rozemarijn in het midden van de ovenschaal.

Meng 1 eetlepel mosterd samen met een eetlepel honing.

Lamsrack uit de oven
Lamsrack uit de oven

Lamsrack uit de oven afmaken – 30 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak het lamsrack mooi bruin aan beide kanten. Leg het lamsrack in de ovenschaal op de wortel, rozemarijn en knoflook.

Bak de fijngesneden ui in de pan ongeveer 2 minuten en schenk de gebakken ui samen met de boter over het lamsrack. 

Verdeel het mosterd-honing mengsel over het vlees en bak het lamsrack gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het vlees. Het vlees is mooi rosé als de kerntemperatuur tussen 50 en 55 graden Celsius is.

Dek het lamsrack af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten voor je deze zal aansnijden. Snijd langs het bot zodat je lamskoteletten overhoudt en serveer direct met bijvoorbeeld truffelsaus, pommes duchesse en wortels, eet smakelijk!

Tips!

Wat is een lamsrack?

Lamsrack komt van de rug van het lam. Het vlees zit rondom de ribben, bedekt met een klein laagje vet maar het is een vrij mager en sappig stuk vlees.

Waar kan ik lamsrack kopen?

Lamsrack is te koop bij de meeste grote supermarkten, slagers of bij de groothandel.

Hoeveel lamsrack per persoon?

De hoeveelheid lamsrack per persoon verschilt per grootte, maar ook hoeveel bijgerechten je erbij zal serveren. De portiegrootte verschilt van 2 tot 4 lamskoteletten per persoon.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
542.26 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.43 g
15.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.95 g
16.06 g
Eiwitten
44.25 g
Vezels
4.47 g
Natrium
963.8 mg
Mineralen
Ijzer
4.54 mg
Calcium
82 mg
Magnesium
62.31 mg
Kalium
62.31 mg
Fosfor
453.38 mg
Koper
0.28 mg
Zink
7.24 mg
Jodium
1.14 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
9.77 mg
Vitamine D
0.29 mg
Vitamine A
0.76 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.96 mg
Vitamine B12
4 µg
Foliumzuur
27.88 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Lamsrack uit de oven"
Jacqueline zegt op 18-12-2022
Eerder, had ik wel problemen met lamsvlees. Toen ik het tóch een keer geproefd had, was ik verkocht! Ik gebruikte het als variatie, bij de barbecue en toen ik het gemakkelijke recept op de site zag, was ik wederom verkocht. Lamsvlees, moet m.i., wél speciaal blijven dus ik denk dat het FANTASTISCH GESCHIKT is, voor de Kerstdagen!! Ik zal een foto maken!
Ohmydish zegt op 18-12-2022

Hoi Jacqueline, dankjewel voor je leuke bericht! Helemaal met je eens, wij eten het ook alleen met bijzondere gelegenheden! Een foto is altijd super leuk, als je wil mag je deze naar me mailen: [email protected] Heel veel liefs, eet smakelijk en hele fijne feestdagen! 

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.