Bloemkoolgratin met mornay saus
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bloemkoolgratin met mornay saus vegetarisch

Een simpele bloemkoolgratin met mornay saus is ontzettend lekker als bijgerecht of als vegetarische maaltijd.

40 minuten
4 personen
Bloemkoolgratin met mornay saus ingrediënten
Recept bloemkoolgratin met mornay saus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst de mornay saus, deze kaassaus kan eventueel ook vervangen worden door een béchamelsaus.

Vul een grote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes, deze hoeven niet heel klein te zijn. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in het kokende water.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rooster de hazelnoten kort in een droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe.

Bloemkoolgratin met mornay saus
Bloemkoolgratin met mornay saus

Bloemkoolgratin met mornay saus afmaken – 25 minuten

Giet de bloemkoolroosjes af en verdeel deze over de ovenschaal. Verdeel hier de mornay saus overheen en een laagje geraspte kaas.

Bak de bloemkoolgratin mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze over de ovenschaal. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is een mornay saus?

Een mornay saus is een soort béchamelsaus, deze wordt extra vol van smaak door het toevoegen van kaas en eidooiers. Een heerlijke kaassaus die veel gerechten extra smaak zal geven.

Kan ik hazelnoten vervangen voor iets anders?

Je kunt de hazelnoten vervangen voor bijvoorbeeld amandelen, pinda's, cashewnoten of zelfs krokante spekjes voor een niet-vegetarische versie.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Bloemkoolgratin met mornay saus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.