Kip van de barbecue

Kip van de barbecue

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Kip souvlaki uitgekozen. Lekker gekruid spiesje met kipfilet gemarineerd in olijfolie, citroensap en oregano. Serveer met tzatziki en een Griekse salade. Volledig recept bekijken

Kip souvlaki
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip souvlaki

40 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Maak de kipfilets schoon door overtollig vet weg te snijden. Snijd de kipfilets dan in blokjes van ongeveer 2 centimeter en leg deze in de kom.

Pers het sap uit de citroen met behulp van de citruspers en voeg dit toe aan de kom. Pers 2 teentjes knoflook uit boven de kom met de kipfiletblokjes en voeg ruimschoots gedroogde oregano toe.

Afhankelijk van de hoeveelheid kip voeg je tenminste 3 eetlepels gedroogde oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Plaats de kipfiletblokjes tenminste 15 minuten lang in de koelkast. 

Haal de gemarineerde kipfiletblokjes uit de koelkast en leg een handvol houten spiesjes klaar. Prik per spiesje er tenminste 4 blokjes kipfilet op.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.