Kip uit de slowcooker

Kip uit de slowcooker

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Surinaamse kippendijen uit de slowcooker uitgekozen. Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De gemarineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden. Volledig recept bekijken

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
😍 83Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

4 uur 15 minuten
8 personen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, chinees vijfkruidenpoeder, laos en sambal. 

Meng dit met de kippendijen, dek dit af en marineer de kip minstens een uur. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren zodat de smaken goed ingetrokken zijn, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Snijd de madame jeanette peper door de helft en verwijder eventueel de zaadlijsten. 

Was de tomaat, verwijder de harde kern en snijd in grove stukken. Als je een braadpan gebruikt, verhit je eerst een scheut olie in de braadpan en bak hierin de gemarineerde kip mooi goud-bruin. 

Voeg dan pas de tomaat, laurierblad, bouillonblokje, gehalveerde madame jeanette en een scheut water toe. Laat de kip dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.