Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
😍 83Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De gemarineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden.

4 uur 15 minuten
8 personen
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker ingrediënten
Recept surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-10-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 4 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
4 uur
Totale tijd
4 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, chinees vijfkruidenpoeder, laos en sambal. 

Meng dit met de kippendijen, dek dit af en marineer de kip minstens een uur. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren zodat de smaken goed ingetrokken zijn, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Snijd de madame jeanette peper door de helft en verwijder eventueel de zaadlijsten. 

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker afmaken – 4 uur

Was de tomaat, verwijder de harde kern en snijd in grove stukken. Als je een braadpan gebruikt, verhit je eerst een scheut olie in de braadpan en bak hierin de gemarineerde kip mooi goud-bruin. 

Voeg dan pas de tomaat, laurierblad, bouillonblokje, gehalveerde madame jeanette en een scheut water toe. Laat de kip dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen.

Voor de slowcooker kun je de gemarineerde kip, tomaat, laurierblad, bouillonblokje en een klein scheutje water zonder aanbakken toevoegen. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat dit 4 uur lang zachtjes garen.

Verwijder het laurierblad en madame jeanette en breng op smaak met zout en eventueel meer sambal voor een pittigere versie.

Garneer eventueel met selderij en serveer de Surinaamse kippendijen met bijvoorbeeld een heerlijke Surinaamse bami. Eet smakelijk!

Tips!

Welke kip voor Surinaamse kip?

Om Surinaamse kip te maken kun je behalve kippendijen ook kippenpoten of kippenbouten gebruiken.

Je kunt dit zelfs met een hele kip doen.

Gebruik je kip met of zonder vel voor Surinaamse kip?

Het kan beide, kip met of zonder vel.

Kun je Surinaamse kip ook zonder slowcooker maken?

Ja, je kunt deze Surinaamse kip ook zachtjes garen in de braadpan of andere pan met dikke bodem.

Wat vind je van dit recept?

83 waarderingen
😍
83
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
370.96 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.24 g
4.62 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.93 g
7.02 g
Eiwitten
24.96 g
Vezels
1.04 g
Natrium
677.52 mg
Mineralen
Ijzer
1.74 mg
Calcium
35.56 mg
Magnesium
38.16 mg
Kalium
38.16 mg
Fosfor
262.68 mg
Koper
0.13 mg
Zink
2.19 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
27.04 µg
Vitamines
Vitamine C
10.42 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.51 mg
Vitamine B12
0.98 µg
Foliumzuur
4.46 µg
Vitamine E
0.46 mg
Vitamine K
6.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Surinaamse kippendijen uit de slowcooker"
Suzette zegt op 11-05-2020
beste, ik vroeg mij af of de kip erg pittig is.
Ohmydish zegt op 11-05-2020
Hoi Suzette, wij vonden van niet maar je kunt altijd de sambal weglaten of een minder pittige soort peper gebruiken dan de Madame Jeanette. Fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.