Zelf tzatziki maken
😍 35Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf tzatziki maken vegetarisch

Heerlijk en simpel recept voor Griekse tzatziki. Lekker om bij rundvlees, varkensvlees en lamsvlees te serveren. Recept voor 10 personen.

10 minuten
10 personen
Zelf tzatziki maken ingrediënten
Recept zelf tzatziki maken

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de twee komkommers doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Een handige manier om de zaadlijsten te verwijderen is door gebruik te maken van een lepel.

Rasp de komkommers op een niet te grove of fijne stand. Doe de geraspte komkommer in de zeef en laat 5 tot 10 minuten uitlekken. Snijd in de tussentijd de teentjes knoflook fijn.

Knijp dan het meeste vocht uit de komkommer door deze met een lepel tegen de zeef aan te drukken. 

Zelfgemaakte tzatziki
Zelfgemaakte tzatziki

De zelfgemaakte tzatziki afmaken – 5 minuten

Meng de Griekse yoghurt in een grote kom samen met de fijngesneden teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie en de geraspte komkommer.

Voeg zout naar smaak toe. Een tzatziki is heerlijk om te serveren met vlees zoals rundvlees, varkensvlees en lamsvlees of bijvoorbeeld bij een mixed grill of stoofvlees. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

35 waarderingen
😍
35
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
162.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.62 g
3.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.74 g
6.21 g
Eiwitten
5.07 g
Vezels
0.26 g
Natrium
282.12 mg
Mineralen
Ijzer
0.25 mg
Calcium
127.21 mg
Magnesium
15.64 mg
Kalium
15.64 mg
Fosfor
127.6 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.56 mg
Jodium
5.03 µg
Selenium
1 µg
Vitamines
Vitamine C
3.28 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
1.01 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
11.33 µg
Vitamine E
0.3 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf tzatziki maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.